Eén HD ook na 24 augustus te bekijken

maandag 25 augustus 2008

De VRT heeft de voorbije maanden alle ritten van de Ronde Van Frankrijk en de grote momenten van de Olympische Spelen in hoge definitie ('HD') uitgezonden op het digitale kanaal Eén HD. Na deze sportieve hoogtepunten zet Eén geen punt achter het HD-verhaal. Voor het einde van 2008 wil het net met een volwaardig dagelijks HD-aanbod uitpakken. Van de komende maanden maakt de VRT gebruik om hiertoe alles in gereedheid te brengen.

O


ndertussen laat Eén de hoge definitie-kijker niet in de steek. Daarom blijft Eén HD bestaan, ook na afloop van de Olympische slotceremonie van zondag. Eerst met programma's in 'net-niet-HD-kwaliteit', later dit jaar ook met volwaardige HD-producties. Met het behoud van Eén HD na de sportzomer zet de VRT een nieuwe stap in de richting van een volwaardig televisieaanbod in hoge definitie. Dit najaar zijn op de zender al alle programma's van Eén in een hogere beeldkwaliteit te zien. Voor de kijker leveren de uitzendingen via Eén HD reeds een duidelijk scherper beeld, met een betere kwaliteit dan de gewone digitale kanalen.

Later dit jaar zetten we de laatste stap in de richting van HD. Dan kan de Eén HD-kijker kennis maken met een eerste reeks producties in volwaardige HD-kwaliteit.

Hoe Eén HD ontvangen?

Wie ten volle van Eén HD wil genieten, heeft een aangepast scherm - Full HD, of HD ready - en een abonnement op digitale televisie met bijhorende HD-settopbox nodig. Telenet Digital TV, INDI, Belgacom TV en Coditel bieden Eén HD aan. Met TV VLAANDEREN lopen er hierover nog gesprekken.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers