Eén legt productie van 'Thuis' tijdelijk stil

zondag 15 maart 2020

Eén en de ploeg van 'Thuis' hebben beslist om de opnames voor de dagelijkse fictiereeks voorlopig stil te leggen tot en met 3 april.

Nadat Eén de voorbije dagen al voorzorgen nam, neemt VRT nu deze veiligheidsmaatregel om mee het coronavirus te helpen indijken. De beslissing komt er ook na overleg met VTM, daar worden om dezelfde reden de opnames van de dagelijkse reeks 'Familie' stil gelegd.


'Een dagelijkse fictiereeks is een zeer specifieke productie', legt netmanager Olivier Goris uit. 'Cast- en crewleden werken op verschillende studio-sets waar de ruimte beperkt is, en interactie en fysiek contact tussen acteurs is in vele scenes onvermijdelijk. Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.'

Op Eén blijven de afleveringen van 'Thuis' doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot en met vrijdag 17 april afleveringen.

Binnen haar fictieaanbod neemt Eén ook voor 'Loslopende Wild en Gevogelte' de beslissing om de opnames stil te leggen tot en met 3 april. Het productieproces is er anders dan bij 'Thuis' maar door afzeggingen (van bijvoorbeeld locaties) is beslist om ook hier een pauze in te lassen. Andere fictieproducties van Eén bevinden zich niet in de opnamefase en kunnen daardoor doorgaan.

LEES OOK: Dit gebeurt er volgende week in 'Thuis'


Lees ook:
Gezichten VRT, VTM en SBS geven samen preventietips tegen coronavirus

DOSSIER: Coronacrisis op Vlaamse radio & tv

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers