Eén-programma 'Beroepen zonder Grenzen' genomineerd voor Gouden Roos

vrijdag 26 april 2013

Het Eén-programma 'Beroepen zonder Grenzen' is genomineerd voor de Gouden Roos in de categorie Reality and Factual Entertainment. Dat maakte de EBU vandaag bekend.

Productiehuis Sputnik Media werkt ondertussen aan een tweede reeks van het programma, waarin telkens vier collega’s samen naar het buitenland trekken om een week mee te draaien met stielgenoten elders in de wereld.


De EBU heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt voor de 52ste uitreiking van de Gouden Roos, het meest prestigieuze televisiefestival van Europa. Het Eén-programma 'Beroepen zonder Grenzen', bedacht en geproduceerd door Sputnik Media, werd genomineerd in de categorie Reality and Factual Entertainment. Het programma neemt het in die categorie op tegen twee Britse programma’s: Derren Brown: Apocalypse Part 1 en Make Bradford British.

In 'Beroepen zonder Grenzen' volgde Eén elke week vier collega’s naar een andere uithoek van de wereld. Ze draaiden een week mee met hun stielgenoten ter plaatse en ondervonden aan den lijve hoe de werkomstandigheden er verschillen van de werkomstandigheden hier; of het nu ging om garagisten in een Afrikaanse bushgarage, vroedvrouwen in een Ecuadoriaanse kraamkliniek of boeren op een fazenda in Brazilië.

Uitreiking op 30 mei
Wie met de Gouden Roos naar huis gaat, wordt duidelijk op de 52ste uitreiking van de Gouden Roos-awards op dinsdag 30 mei. Het gala-evenement vindt voor het eerst plaats in Brussel, in het Square Brussels Meeting Centre, en zal bijgewoond worden door prinses Astrid en prins Lorenz. De Nederlandse televisiepersoonlijkheid Lucille Werner zal de uitreiking presenteren.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers