Eén-reeks 'Professor T.' verovert buitenland

woensdag 5 oktober 2016

Terwijl zondagavond op Eén het tweede seizoen van de populaire Vlaamse crimi-reeks 'Professor T.' al aan de zesde aflevering toe is, bouwt de eigenzinnige professor ook aan een indrukwekkend internationaal parcours.

De originele versie met Koen De Bouw in de hoofdrol werd al verkocht in Nederland en Australië en er wordt onderhandeld met verschillende andere landen. De distributie is in handen van het Duitse Beta Film dat eerder al de Vlaamse reeks 'Salamander', eveneens een productie van Skyline Entertainment, in meer dan dertig landen op de buis bracht.


Maar wat vooral opvalt is dat twee van Europa's grootste omroepen, het Franse TF1 en het Duitse ZDF, alles uit de kast gehaald hebben om de remake-rechten te verwerven. Er komt dus een Franse én een Duitse 'Professor T.'!

Vlaams productiehuis maakt reeks voor ZDF
Skyline Entertainment zal op vraag van ZDF zélf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. Met acteur Matthias Matschke als Professor Jasper 'T.' Thielheim, in een regie van Thomas Jahn en met een voornamelijk Vlaamse productieploeg onder leiding van producent Eric Wirix, worden sinds 28 september de eerste vier afleveringen ingeblikt. Het gros van de binnen- en buitenopnamen zullen in en rond Antwerpen gebeuren, aangevuld met buitenopnamen in Duitsland.

Ook Frankrijk krijgt eigen 'Professeur T.'
In Frankrijk is de productie al gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van 6 afleveringen voor TF1, één van de grootste commerciële tv-omroepen van Europa. Acteur Mathieu Bison speelt Julien 'T.' Tardieu. TF1 wil de geniale professor al in het voorjaar van 2017 loslaten op het Franse publiek.

Koen De Bouw kijkt erg uit naar beide versies. 'De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten', aldus de Vlaamse topacteur. 'Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.'

'Professor T.' is bedacht door Paul Piedfort ('De Hel van Tanger', 'Aspe') voor Eén. Regisseurs van reeks 2 zijn Indra Siera ('Oud België'), en Gijs Polspoel ('Red Sonja'). De Vlaamse reeks wordt gerealiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. De opnames voor seizoen 3 zijn momenteel aan de gang. Skyline Entertainment is een dochteronderneming van deMENSEN.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers