Eén-serie 'De Twaalf' geselecteerd voor officiële competitie Canneséries

woensdag 13 maart 2019

De Vlaamse fictiereeks 'De Twaalf' gaat op 8 april in wereldpremière in de officiële competitie van Canneséries, het internationale festival voor tv-fictie van 5 tot 10 april.

Dat maakte de organisatie bekend. De tiendelige reeks begint zo alvast aan een internationaal parcours. Eén verspreidt vandaag ook in primeur de allereerste trailer van de spannende fictiereeks, die ten vroegste dit najaar uitgezonden wordt.


'De Twaalf' is een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde. Ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan.

Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor 'Beau Séjour' zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. 'De Twaalf' kan rekenen op een cast met grote namen zoals Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer, die de beschuldigde schooldirectrice speelt. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten kruipen in de huid van de juryleden. Verder zijn er rollen weggelegd voor Mieke De Groote, Koen De Sutter, Sofie Decleir, Greet Verstraete, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, Sara Vertongen, Isabelle Van Hecke en Uwamungu Cornelis.

'De Twaalf' is een productie van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén. Federation Entertainment vertegenwoordigt de reeks internationaal. 'De Twaalf' kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax shelter in samenwerking met Scio.

Canneséries werd in 2018 voor het eerst georganiseerd met als doel om internationale tv-fictie in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de eerste editie in 2018 ging 'Undercover', de reeks van De Mensen die momenteel op Eén te zien is, in Cannes in wereldpremière. Nu is het de beurt aan 'De Twaalf' om te schitteren in Cannes.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers