En-serie 'Salamander' op BBC: kijkcijfers OK, maar veel kritiek

dinsdag 11 februari 2014

Met 'Salamander' is zaterdag voor het eerst een Belgische dramaserie uitgezonden op de BBC. De eerste aflevering van de En-serie, met Filip Peeters en Koen De Bouw, kon rekenen op meer dan een miljoen kijkers.

BBC4 had ervoor gekozen direct twee afleveringen te programmeren zaterdagavond, en met succes. Met ongeveer 1.040.000 kijkers voor de eerste aflevering, en 928.000 voor de volgende, scoort de serie ongeveer even goed als Scandinavische series als 'The Killing', 'The Bridge' en 'Borgen'.


Ondanks de goede kijkcijfers werd de serie minder goed onthaald door critici. Zo vergeleek de Britse krant 'The Independent' de Vlaamse serie met televisiezender ITV2 in primetime, saai en clichématig. Acteur Filip Peeters wordt dan weer omschreven als het 'liefdeskind van Jeremy Clarkson en de kerstman'. De krant liet verder weten dat 'Clarkson wellicht zijn vermeende zoon zou hebben verstoten op basis van de achtervolging aan 30 mijl per uur.'

Een andere Britse krant, 'The Guardian', had vooral oog voor de verschillen met de Scandinavische reeksen. Zo ontbreekt het de Belgische reeks aan de typische donkergrijze somberheid, waar de Scandinavische series van doordrenkt zijn. De krant vraagt zich af of de Britten wel kunnen wennen aan deze ommezwaai op zaterdagavond.

Bron: demorgen.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers