Eén verspreidt eerste beelden van komische fictiereeks 'Geub'

dinsdag 19 maart 2019

Eén verspreidt vandaag via sociale media en een.be de allereerste beelden van de achtdelige fictiereeks 'Geub', dit najaar te zien op Eén. Geub is het resultaat van opnieuw een succesvolle samenwerking tussen België en Nederland.

In deze nieuwe reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels (Philippe Geubels) ervandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen.


Diep vernederd en depressief, valt Vlaanderens populairste komiek terug op zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), die hem bijstaat met raad en wasmanden vol gestreken goed. Verder bestaat Philippes entourage uit zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels). Zij doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen, maar veel is dat helaas niet.

Ook manager Johnny Braeckman (Jonas Geirnaert) lijdt onder Philippes liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken.

Of het ooit goed komt met zijn ex en zijn carrière, blijft doorheen de reeks koffiedik kijken. Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Philippe Geubels vertolkt vanzelfsprekend de hoofdrol in 'Geub'. De Nederlandse acteur Derek De Lint speelt William, de charmante tegenpool van Philippe. Jonas Geirnaert leent zijn (gruwelijk gecoiffeerde) kop en zijn komisch talent voor de rol van manager. Moeder en vrouw worden gespeeld door Vera Van Dooren en Kyoko Scholiers. In de rol van Dikke Dirk en Pannenkoek schitteren Flor Decleir en Joris Hessels. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerder van 'De Ideale Wereld', Roger De Vlaeminck, Sam van 'De Kotmadam', Julie Mahieu en Tom Boonen.

Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders schreven samen het scenario. De regie is in handen van Mathias De Neve en Philippe Geubels zorgt voor het droogkomische millimeterwerk. 'Geub' wordt geproduceerd door Woestijnvis en Eén, in samenwerking met Pretpraters.

'Geub' is dit najaar te zien op Eén. De reeks zal vanaf 5 april volledig beschikbaar zijn op Play en Play More van Telenet. In Nederland wordt Geub vanaf half april uitgezonden door RTL Nederland en zal daar ook beschikbaar zijn op Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers