Eleven Sports haalt voetbalcontract binnen: 103 miljoen maar twee clubs liggen dwars!

woensdag 12 februari 2020

De kogel is door de kerk. De algemene vergadering van de Pro League kiest om de mediarechten van het Belgische voetbal toe te kennen aan sportzender Eleven Sports. Toch is de beslissing niet unaniem genomen en lijkt de chaos compleet. Twee clubs beslisten om uit de deal te stappen.

Als alles goed komt, kan de Vlaamse tv-kijker vanaf volgende zomer het voetbal dus volgen via Eleven Sports. Dat betekent dat Proximus en Telenet definitef naast de mediarechten van het Belgische voetbal grijpen.


De Pro League liet via zijn website het volgende weten: 'De Algemene Vergadering van de Pro League besliste vandaag statutair met 2/3de meerderheid om de mediarechten aan Eleven Sports toe te kennen.'

Toch viel de beslissing niet zonder slag of stoot. KAA Gent ging niet akkoord en besliste om niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de mediarechten. Ook de verdeelsleutel, de wijze waarop de opbrengst verdeeld wordt tussen de voetbalclubs, blijft voor onrust zorgen. Antwerp FC besloot om, op basis van de voorgestelde verdeelsleutel, niet mee te stappen in de collectieve verkoop.

Het is nu afwachten of Eleven Sports bij het bod van 103 (!) miljoen euro per seizoen blijft, nu twee clubs niet langer in de oorspronkelijke deal zitten. En zo zijn er misschien nog mogelijkheden voor de sportzenders van de Belgische telecomoperatoren Proximus en Telenet.

Een verhaal dat opnieuw vervolgd wordt... De Pro League laat in een reactie weten dat ze bekijkt hoe het nu verder moet.


Lees ook:
Nieuw voetbalcontract voor Eleven Sports?
Opnieuw geen beslissing over voetbalcontact
Voetbalcontract niet toegewezen: Pro League wil meer geld
Eleven Sports gaat meebieden op voetbalcontract
Bron: ProLeague.be

DOSSIER: Voetbalcontract naar Eleven Sports

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers