'Eurosong' keert terug bij Eťn

maandag 3 juni 2013

Eťn brengt dit seizoen een nieuwe reeks van 'Eurosong' op het scherm. Die programmareeks is de zoektocht naar een kandidaat om BelgiŽ voor Vlaanderen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

De VRT stopte in 2008 met 'Eurosong', toen de groep Ishtar als winnaar uit de bus kwam en op het festival niet scoorde zoals verhoopt. De twee volgende Vlaamse kandidaten, Tom Dice en Iris, werden rechtstreeks door de openbare omroep aangeduid voor deelname aan de liedjeskermis.


In 2014 wil Eén opnieuw met een reeks preselecties een geschikte kandidaat voor het Eurovisiesongfestival vinden. Maar volgens Eén-woordvoerder Björn Verdoodt zal de programmareeks in niets nog lijken op de voorgaande, populaire, jaargangen. 'Het gaat om een compleet nieuwe formule', zo zegt hij in Het Nieuwsblad. Meer details zijn er voorlopig nog niet.

Eén ding is wel al zeker: Marcel Vanthilt zal niet in de jury van de nieuwe 'Eurosong'-reeks zetelen. Dat verklaarde hij zondag zelf op Radio 1.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Denemarken. Dit jaar vaardigde de RTBF nog Roberto Bellarosa af die het niet onaardig deed met zijn liedje 'Love Kills'.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier
Eurosong

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers