Eva Daeleman en Peter Van de Veire presenteren 'Eurosong 2014'

maandag 25 november 2013

De ochtendprogramma's van MNM en Studio Brussel hebben vanmorgen gelijktijdig bekendgemaakt dat Eva Daeleman en Peter Van de Veire vanaf 2 februari 'Eurosong 2014' presenteren.

De nationale voorronde waarin Eén op zoek gaat naar de ideale kandidaat voor het 59ste Eurovisiesongfestival, zit dit jaar in een ander jasje. Muziekexperten Piet Goddaer, Jef Martens, Ruslana en nog een vierde expert stomen de kandidaten klaar, maar uiteindelijk heeft de kijker het laatste woord tijdens een live finale waarin de zes beste kandidaten het tegen elkaar opnemen.


Maandenlang werd er in pers en op publieke fora gespeculeerd wie 'Eurosong 2014' zou presenteren. Zou een oude bekende de draad weer opnemen? Of zou Eén met een wit konijn op de proppen komen? Sinds deze ochtend mag de wereld het weten. De primeur was gelijktijdig te horen op MNM en Studio Brussel. Het zijn Peter Van de Veire en Eva Daeleman die vanaf 2 februari de zoektocht naar de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in goede banen zullen leiden, en dat zeven zondagavonden op rij.

Eén onthulde eerder al dat een team van vier experten klaarstaat om de geknipte artiest en vervolgens de ideale song voor hem of haar te kiezen. Drie experten zijn al bekend. Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay) en voormalige winnares Ruslana gaan op zoek naar de geschikte kandidaat en de beste song. De naam van de vierde bekende expert wordt binnenkort bekendgemaakt.

Een bruisend presentatieduo
Om Peter en Eva voor te bereiden op 'Eurosong 2014' krijgen ze op maandagochtend 25 november een uur meezingradio cadeau op MNM. De luisteraar beslist tussen 9.00 en 10.00 uur met welke Eurosong-hit hij meezingt tijdens de special 'Sing Your Eurosong'.
En de twee MNM-dj’s zijn natuurlijk al perfect op elkaar ingespeeld. Eva was tijdens de eerste jaren van MNM Peters vaste sidekick in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. In 'Eurosong 2014' gidst het bruisende presentatieduo de Eén-kijker door twee castings, een callback en drie halve finales om de uiteindelijke winnaar te onthullen tijdens een grootse live finale op 16 maart.

Eva: 'Ik ben zeer blij met Peter als co-presentator. Hij is een beetje mijn zatte nonkel. We kunnen het goed met elkaar vinden, hebben dezelfde flauwe humor en weten goed wat we aan elkaar hebben. Ik heb al zoveel van Peter geleerd op de radio, blij dat ik dat nu ook kan doen op televisie. Oh ja, we vinden ook allebei ons kapsel heel erg belangrijk.'

Peter: 'Het is van Sinterklaas 1977 geleden dat ik nog zo blij was. Toen kreeg ik een garage voor mijn auto’s. Niet dat Eva een garage is, maar ze straalt wel hetzelfde vertrouwen uit. Plus: we hebben om vijf uur ’s morgens samengewerkt op MNM. Dan kun je alles aan.'

Band met Eurosong
Peter en Eva zijn bovendien ook vertrouwd met het Eurosonggebeuren. In 2012 was het Peter Van de Veire die samen met de Eén-kijker de song koos voor de jonge zangeres Iris die ons land mocht vertegenwoordigen. Peter zat later ook met André Vermeulen in het commentatorenhokje. Eva Daeleman trok toen met Iris mee naar Bakoe in Azerbeidzjan en volgde haar avonturen in aanloop naar de grote dag op de voet.

Hoe de ideale Belgische inzending volgens hen moet klinken? Eva: ' Die moet volgens mij een instant hit zijn. Het winnende nummer uit 2012, Euphoria, kon ik vanaf de eerste beluistering meezingen. En de uitvoerder moet uiteraard live overeind blijven. Vals zingen is not done!'

Peter: 'Het Songfestival is de Frank Deboosere van de muziek. Je denkt dat je weet wat je kan verwachten, het lijkt op het eerste gezicht allemaal op elkaar, maar toch word je telkens weer verrast. Soms schijnt de zon, geniet je jankend van een hittegolf en het kan ook enorm schijtweer zijn. En net als bij het weer heeft iedereen er een mening over en kan je er uren over zagen. Heerlijk.'


Over Peter van De Veire
Peter Van de Veire (42) begon zijn televisiecarrière als (eind)redacteur en presentator voor de regionale televisiezender AVS. In 1997 werd hij een van de gezichten van Ketnet. Vanaf 2002 werkte hij voor 'Kwesties' en was hij kritisch reporter voor 'Nachtwacht'. In 2004 maakte hij het satirische programma 'Verdeel en Heers' en in 2007 presenteerde hij 'De Provincieshow' op Eén. In het najaar van 2008, 2009 en 2010 presenteerde hij de muziektalkshow Peter live en in het najaar van 2011 en het voorjaar van 2012 de showbizztalkshow 'Vrienden Van de Veire' op Eén. Peter presenteerde verscheidene edities van de MIA’s en was in 2012 co-commentator van het Eurovisiesongfestival. Dit najaar is Peter elke zaterdagavond de gastheer van 'Sing that Song'. Ook bij de radio verdiende hij al ruimschoots zijn strepen, eerst op Studio Brussel met De afrekening, 'De Grote Peter Van de Veire Show' en 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Hij zat voor de zender ook twee keer in het Glazen Huis voor Music for life. Sinds 2009 presenteert hij 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op MNM. Na zijn radio- en tv-werk trekt Van de Veire er geregeld met Miguel Wiels en een stevige liveband op uit voor Café Flamand en met diezelfde band trok hij in de zomer rond met 'MNM Sing Your Song Live'.

Over Eva Daeleman
Het palmares van Eva Daeleman (23) oogt voor haar jonge leeftijd al indrukwekkend . Op haar negentiende, in 2010, was Eva al elke dag te horen op MNM als sidekick van Peter Van de Veire en niet veel later kreeg ze haar eigen programma. Sinds 2011 is Eva ook omroepster op Eén. In 2012 trakteerde ze de Eén-kijker op een wekelijkse portie lifestyle in 'Fabriek Romantiek'. Sinds oktober van dit jaar trekt Eva in 'Lust for Life' elke donderdagavond naar een andere Europese hotspot.

'Eurosong 2014', vanaf zondag 2 februari 2014 op Eén.


Lees ook:
Eťn brengt gloednieuw showconcept voor 'Eurosong 2014'

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers