Exqi Plus-kanaal verzoent cultuur en sport in HD

vrijdag 1 oktober 2010

De digitale themazenders EXQI Sport en Culture zullen op Telenet vanaf 4 oktober a.s. ook beschikbaar zijn in hoge definitie. Beide digitale zenders zullen daarvoor één HDTV-kanaal delen onder de naam EXQI Sport-Culture, dat ook beschikbaar is in standaarddefinitie.

Op EXQI Sport-Culture lopen van maandag t.e.m. woensdag de uitzendingen van EXQI Culture, met op maandag opera, op dinsdag pop-rock-jazz en op woensdag klassieke muziek. Van donderdag t.e.m. zondag loopt EXQI Sport. De (digitale) Telenet-kijker vindt EXQI Sport-Culture terug op kanaal 35 in Vlaanderen, op kanaal 125 in Brussel en op kanaal 35 voor Indi-boxen.
 
Aangezien nu meer dan 75% van de huisgezinnen digitaal kijken vinden we het veel belangrijker om hen in volle hoge definitie te laten genieten, dan analoog. EXQI Sport en EXQI Culture worden immers sinds hun bestaan volledig in hoge definitie aangemaakt. Daarom zijn we zeer blij dat we met Telenet deze overeenkomst hebben kunnen sluiten. Dat betekent onder meer dat binnenkort de voetbalfans van alle UEFA Europa League-wedstrijden in HD kunnen genieten. Een absolute meerwaarde!
 
Dat we één kanaal delen voor cultuur en sport is een bewuste keuze. Van maandag tot woensdag heb je quasi geen sport en zo kan onze redactie zich toeleggen op het weekend. Voor de cultuurfanaat raden we het gebruik van de opnamemogelijkheden aan via hun digitale decoder, om een opera die we bv. op maandag uitzenden, later in de week te kunnen herbekijken. Ook zullen we meer en meer culturele content 'on demand' aanbieden.

Ook voor de digitale kijker bij Belgacom verandert er wat vanaf vandaag, 1 oktober. Het EXQI Plus-kanaal wordt bij Belgacom het EXQI Sport-Culture-kanaal dat van maandag tot en met woensdag een vaste cultuurprogrammatie hanteert en de rest van de week sport aanbiedt. EXQI Sport-Culture zal in SD in het basispakket (Comfort) van Belgacom TV worden opgenomen (nationaal); de HD-versie is beschikbaar in de boeketten Movie & Sport NL/FR en Sport & Pleasure NL/FR. Het kanaal dat EXQI Culture uitzond wordt opgefrist met de programma’s van de internationale cultuurzender en zal voortaan HD1 Culture heten en exclusief te zien zijn bij Belgacom. Belgacom biedt dit kanaal nationaal aan in het boeket Music & Culture en Select NL/FR. Bij Belgacom zijn er ook een aantal EXQI-programma’s (2D en 3D) via VOD beschikbaar.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers