'Familie' is meest opgevraagde programma

zondag 3 februari 2008

De populaire VTM-soap 'Familie' is in 2007 het meest opgevraagd tegen betaling via Telenet Digital TV. De nieuwsuitzendingen scoren nog beter maar deze zijn gratis en tellen dus niet mee in de top 10 van meest aangevraagde betalende programma's.

V


olgens Anouk Mertens, vicepresident media bij Telenet, is er een logische verklaring waarom 'Familie' zoveel bekeken wordt via de on demand service. 'Je kunt de afleveringen van 'Familie' aankopen één dag voor ze worden uitgezonden'.

Trouwens de top 10 van de meest aangevraagde programma's ziet er helemaal anders uit dan en gewone kijkcijfers top 20. Zo staan in die top evengoed programma's die niet in de top 20 van de kijkcijfers staan zoals 'Voetbalvrouwen', 'Bumba' & 'Tempation Island'. Programma's die dan weer hoog staan in de kijkcijfer top 20 vinden we niet terug in de top 10 van meest aangevraagd betalende programma's.

In 2007 werden er maar liefst 11,4 miljoen programma's opgevraagd via de de on demand service. In december alleen al waren er 1,2 miljoen aanvragen. Opvallend is dat de nieuwsuitzendingen daar een derde van voor hun rekening nemen.

De top 10 van meest opgevraagde programma's:

1. Familie (VTM)
2. Voetbalvrouwen (VTM)
3. FC De Kampioenen (Eén)
4. Thuis (Eén)
5. Flikken (Eén)
6. Katarakt (Eén)
7. Sara (VTM)
8. Aspe (VTM)
9. Temptation Island (VT4)
10. Bumba (Ketnet)

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers