'Fata Morgana': Maaseik is een vijf-sterrenstad

zondag 24 augustus 2008

Maaseik kreeg vorige week vijf opdrachten van Nicole en Hugo. De inwoners moesten hun stad voorzien van alles wat met cruises te maken heeft. Nicole en Hugo kwamen afgelopen zaterdag kijken of de inwoners alle opdrachten tot een goed einde hadden gebracht.

Nico

le en Hugo hadden vijf opdrachten voor de inwoners van Maaseik:
1. Laat 100 kapiteins het publiek welkom heten met een exotische liefdescocktail.
2. Verwen 100 koppels die minstens 20 jaar samen zijn op een 5-gangen- 'diner by candlelight'.
3. Maak 1000 mooie mini love-bootjes en 1 papieren reuzeboot die vol met liefdesboodschapjes te water worden gelaten.
4. Bouw een schaalmodel van de Titanic mét een ijsberg erbij.
5. Zorg ook dat op deze bijzondere cruise minstens 7000 mensen de danspasjes van Baby Baby kennen.

Nicole en Hugo stonden nog maar enkele momenten op het podium toen 100 kapiteins iedereen verwelkomden met een lekkere cocktail. De eerste ster was al gauw een feit. Voor de tweede ster bouwden de inwoners de Titanic na, compleet mét ijsberg op het water. Het tafereel was compleet toen er verliefde koppeltjes en romantische muziek aanwezig waren. De tweede ster was binnen. Er werd ook een romantisch diner georganiseerd voor koppeltjes die al minstens 20 jaar een stel vormden. Welgeteld 104 koppels kwamen opdagen waardoor ook de derde ster binnen was. De vierde ster werd binnengehaald toen de inwoners meer dan 1400 papieren bootjes op de Maas lieten varen. Meer dan 8000 toeschouwers stonden klaar om de pasjes op de muziek van 'Baby Baby' van Nicole en Hugo te demonstreren. Genoeg dus om een vijfde en laatste ster binnen te halen.

Maaseik mag zich trots een vijf-sterrenstad noemen.

De komende week is Kortrijk aan de beurt. Dit is de allerlaatste locatie waar 'Fata Morgana' dit seizoen zal plaatsvinden.

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (Eén)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers