Feestelijke première van 'W. - Witse, De Film' in Antwerpen (foto's!)

zaterdag 1 maart 2014

Afgelopen donderdag vond in Antwerpen het première-event plaats van 'W. - Witse De Film'. TVvisie was erbij op de rode loper en kon met een aantal van de acteurs een praatje slaan.

'Van Hubert Damen wordt vaak gezegd dat hij een moeilijk individu is met een slecht karakter, maar ik kan enkel instemmen met het tegendeel. Op de set was hij een zeer aangenaam man.' Mooie woorden van regisseur Frank Van Mechelen voor zijn collega Damen. Woorden die we achteraf alleen maar konden bevestigen. We troffen namelijk een zeer ontspannen en amusante Hubert Damen aan tijdens de première van 'W. Witse - De Film'.


Het was aangenaam vertoeven donderdagavond in Kinepolis Antwerpen. In het bijzijn van ondermeer Vlaams minister-president Kris Peeters, minister van Financiën Koen Geens en een handvol BV's stelde de cast, onder leiding van Hubert Damen, het langverwachte filmdebuut van de norse commissaris uit Halle voor. Na een korte passage op de rode loper verzamelden cast en crew zich voor de onthulling van de ster. Opvallend was de afwezigheid van enkele castleden. Zo moesten onder meer Mathijs F Scheepers, Katelijne Verbeke en Wim Opbrouck verstek laten gaan om diverse redenen. Gelukkig konden we hen even later zien schitteren op het witte doek.

Er mag dan een periode van twee jaar tussen het einde van de serie en de opnames van de film zitten, voor Hubert Damen leek het alsof hij terugkeerde naar het moment waarop het allemaal begon voor commissaris Witse. Ook de samenwerking met de schepper van 'Witse', scenarist Ward Hulselmans, voelde aan als een duik in het verleden. 'Ik ben opgetogen dat Ward Hulselmans, die de reeks ongeveer tien jaar geleden heeft opgestart en het personage zijn body heeft gegeven gedurende het eerste jaar, het scenario van de afronding heeft geschreven. Hij kent het personage en weet dus perfect welke richting hij ermee uit kan. Bijgevolg had ik absoluut geen moeite om terug in het personage te komen', aldus Damen. 'De film geeft de toeschouwer een sleutel tot het personage. Waarom is Witse zo, wat heeft hij meegemaakt en uit welk nest komt hij? Op die vragen krijg je een antwoord in deze film.'

'W. Witse - De Film' is een psychologische thriller geworden waarin commissaris Witse al zijn energie steekt in het oplossen van de moord op zijn nicht, maar niet zonder gevaar. 'In de film zitten heel zware scènes', zo zegt Damen. 'Wat ik zo interessant vind aan die scènes is dat je te maken krijgt met een pervert, een zieke man die moorden pleegt op een gruwelijke manier. Daartegenover staat een personage met een grote afkeer voor die dingen. Maar door drie stappen te zetten in de wereld van de andere moet hij oppassen dat hij er zelf niet aan toegeeft. Dat vind ik een interessant uitgangspunt en dat heb ik willen tonen aan de mensen.'

De sadisten in de 'Witse'-film worden vertolkt door Lucas Van den Eynde en Robby Cleiren, een niet voor de hand liggende keuze, maar wel een geloofwaardige. Beide acteurs zetten hun rol quasi perfect neer en doen ons hun liefelijke imago al snel vergeten.

De kans dat er een vervolg komt op de film is volgens Hubert Damen onbestaande. Maar wat brengt de toekomst voor de acteur? 'Ik heb net zeven try-outs achter de rug van een zangprogramma met vijf wonderlijke muzikanten. Zij zorgen iedere avond voor een ongelofelijk jazzconcert. We gaan zien hoe dat zal verkopen. Ik ben nog op zoek naar een schrijver die iets wil maken rond een thema dat ik in men hoofd heb, maar daar is het nog veel te vroeg voor. Het zal alvast geen grote productie worden, ik wil in kleine zalen spelen met één spot die ik zelf aansteek en waar alles draait rond één of twee acteurs. En indien er zich nog interessante aanbiedingen voordoen op filmisch vlak, zal je mij misschien nog eens zien in de cinémazalen.'

Foto's staan ONLINE op onze Facebook-pagina én in de multimedia SPOTLIGHT op de homepage!

'W. Witse - De Film' is vanaf 5 maart te zien in de Vlaamse bioscoopzalen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers