Fictiereeks bedoeld voor VTM verhuist naar En

vrijdag 7 november 2014

In juni raakte bekend dat actrice Veerle Baetens voor het eerst aan een nieuwe televisiereeks meewerkte als scenariste. Die reeks wordt geproduceerd door Caviar Films en zou worden uitgezonden op VTM. Nu blijkt dat de serie op En zal te zien zijn.

'Caviar heeft ons kort geleden op de hoogte gesteld van het feit dat het de reeks zou aanbieden aan Eén. Wij zijn daarvan geschrokken', zo vertelt MEDIALAAN-woordvoerster Sara Vercauteren aan De Morgen. Bij de VRT zien ze echter geen graten in dit bijzondere voorval. 'wij rekenen erop dat Caviar dit goed afwikkelt met VTM', zo zegt woordvoerder Hans Van Goethem.


'Tabula Rasa' kreeg begin deze week 100.000 euro steun toegekend van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). En die steun kan enkel worden toegekend wanneer een producent de steun van een zender heeft die aangeeft de reeks ook te zullen uitzenden. En Eén heeft zich daartoe geëngageerd.

Het is hoogst uitzonderlijk dat een fictieproject tijdens het productieproces van zender verandert. Bovendien had Veerle Baetens een contract bij VTM toen ze aan de reeks schreef. Bij VTM ligt het dus allemaal extra gevoelig, maar de zender hoopt de zaak toch op een correcte manier met Caviar te kunnen afhandelen.

'Tabula Rasa' wordt geschreven door Veerle Baetens en Malin-Sarah Gozin ('Clan'). Jakob Verbruggen ('Code 37', 'The Fall') tekent voor de regie. Het wordt naar verluidt een psychologische thrillerreeks.

Bron: demorgen.be


Lees ook:
Veerle Baetens voor het eerst als scenariste

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers