Film 'F.C. De Kampioenen' scoort beste openingweekend ooit

maandag 23 december 2013

'F.C. De Kampioenen – Kampioen zijn blijft plezant' scoorde het sterkste openingsweekend ooit voor een Belgische film. De film werd uitgebracht op woensdag 18 december en overschreed in absoluut recordtempo op zaterdagavond al de kaap van de 100.000 (betalende) toeschouwers.

De teller staat na amper 5 dagen op 130.000 toeschouwers. Daarmee liet hij in alle Vlaamse steden Hollywood-kleppers als 'The Hobbit 2' en 'Frozen' ver achter zich.


De film kon enkel tot stand komen door de steun van Screen Flanders,  de economische maatregel voor film die midden april 2012 werd gelanceerd op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. Hij bewijst overduidelijk dat Vlaanderen echt snakt naar brede publieksfilms.

'F.C. De Kampioenen – Kampioen zijn blijft plezant', geregisseerd door Eric Wirix, is een productie van Skyline Film & TV, in samenwerking met Eén. De film wordt gedistribueerd door Independent Films.

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers