FOX aast op Belgische voetbalrechten

woensdag 16 oktober 2013

FOX, de Amerikaanse tv–zender van Rupert Murdoch, heeft zich de uitzendrechten van het Duitse voetbal toegeëigend. Daardoor worden de voetbalwedstrijden van Bayern München en Borussia Dortmund vanaf midden 2015 niet langer op Sporting Telenet uitgezonden.

Hiervoor sloot 21st Century Fox een overeenkomst met de Duitse Bundesliga.


Verschillende waarnemers zeggen dat de aankoop van de Duitse voetbalrechten het bewijs is dat FOX ook in ons land een sportkanaal wil starten. De zender aast ook op de uitzendrechten van de Belgische competitie.

De verkoop van de Belgische voetbalrechten lijkt het geschikte moment om de stap naar België te zetten. De Belgische voetbalrechten komen volgend jaar op de markt en FOX is wel degelijk geïnteresseerd, klinkt het bij Pro League, de vereniging van Belgische profvoetbalclub. Zij zaten al verschillende keren met de mediagroep rond de tafel.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers