Frank Deboosere al 25 jaar weerman bij de VRT

maandag 12 maart 2012

Op maandag 12 maart is het precies 25 jaar geleden dat Frank Deboosere aan de slag ging als weerman bij de VRT. Heel wat VRT-netten maken van zijn diensten gebruik en het hoeft dan ook niet te verbazen dat Deboosere vandaag door tal van VRT]collegafs in de bloemetjes wordt gezet.

Feest aan de Reyerslaan, want op maandag 12 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat Frank Deboosere zijn carrière begon als weerman bij de VRT. In 1987 werd hij samen met Georges Kuster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond toenmalig weerman Armand Pien. Toen Pien in de zomer van 1990 met pensioen ging, traden Frank Deboosere, Bob De Richter, Georges Kuster en Peggy De Meyer in zijn voetsporen. In de jaren negentig kwamen later ook Sabine Hagedoren, Michel De Meyer, Ron Cornelissen en Eric Goyvaerts in dienst bij de VRT. Van het rijtje weermannen en -vrouwen dat de opvolging van Armand Pien moest garanderen, blijven sinds 1997 enkel nog Frank Deboosere en Sabine Hagedoren over. Zij nemen afwisselend het weerbericht voor hun rekening.


Alomtegenwoordig op radio en tv
Frank Deboosere brengt – afwisselend met Sabine Hagedoren – vier keer per dag een weersvoorspelling op Eén: na de journaals van 13.00 uur, 12.00 uur en 23.00 uur en om 20.00 uur. Op Canvas is hij niet te zien, maar wel te horen. Daar vertelt hij na 'Terzake' kort welk weer er mag worden verwacht.

Daarnaast maakt Deboosere zijn opwachting op verschillende radiozenders. In 'De Ochtend' op Radio 1 brengt hij, afwisselend met Sabine, na de hoofdpunten van het nieuws van 7.30 uur en 8.30 uur het weerbericht en op MNM tekent hij elke dag rond 7.38 uur en 8.38 uur present. Om 11.15 uur is hij, ook weer afwisselend met Sabine, te horen in 'De Madammen' op Radio 2. Sinds september 1990 is hij bovendien de vaste weerman in het zaterdagochtendprogramma van Radio 2. Dirk Somers, die samen met Luc Verschueren jarenlang 'Ochtendkuren' presenteerde, vertelt daarover: 'Bijna iedere zaterdag komt Frank met de fiets naar de Radio 2-studio voor zijn weerpraatje in 'En Nu Serieus'. Alleen als het héél ver is, neemt hij de auto. Frank heeft al sinds 1990 een vaste weerafspraak op zaterdagochtend, eerst in 'Ochtendkuren', nadien in 'Niets is Zeker' en nu dus in 'En Nu Serieus'. Ik geloof trouwens dat we in al die jaren maar één keer geen weerbericht hebben gehad op Radio 2, en dat was toen zijn zoon geboren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag.'

Ten slotte staat Deboosere ook paraat om op alle zenders duiding te geven bij opvallende weerfenomenen.

De VRT viert Frank Deboosere
Als weerman komt Frank Deboosere zowat op de hele VRT en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zowat de hele VRT hem maandag proficiat wenst. Luk Alloo en Christel Van Dyck eerden hem zaterdagvoormiddag al even in 'En Nu Serieus' op Radio 2, maar maandag volgt nog meer:

MNM vierde Frank Deboosere met een taart en andere verrassingen. Hij ging ook langs bij Studio Brussel en kreeg felicitaties van Tomas en Linde. Ook op Radio 1 liet Deboosere naar goede gewoonte van zich horen met een weersvoorspelling. Klara bedankte Frank Deboosere voor alle 'brede opklaringen'. Frank Deboosere is ook een vaste klant bij 'De Madammen' op Radio 2, die ook niet nalaten hem uitgebreid te feliciteren.

Eén‐omroepster Eva Daeleman verrast Frank tijdens Het weer
Terwijl Frank om 13.30 uur nietsvermoedend het weer voorspelde op Eén, sloop Eén‐omroepster Eva Daeleman op kousenvoeten de studio binnen. Aan het einde van het Eva Daeleman verrast Frank Deboosere (foto: Eén - © VRT 2012)weerbericht overviel ze hem met bloemen, champagne en een 'gouden thermometer' en bedankte ze hem in naam van kijkers en collega’s voor zijn jarenlange inzet voor Eén en de VRT. Frank, die ’s ochtends nog nietsvermoedend afscheid had genomen van Eva in de MNM‐studio, was blij verrast: 'Deugnieten!', zei hij.

Frank Deboosere: 'Ik had gedacht om het allemaal stilletjes te vieren, maar dat is duidelijk niet gelukt. Maar het is natuurlijk fijn. Ik ben al 25 jaar met hart en ziel verknocht aan de VRT en dan is het fijn om vast te stellen dat de mensen van de VRT mij ook tof vinden. Het was echt een verrassing, ik had Eva niet zien aankomen. Ik vróeg mij al af waarom die camera op het einde niet dichterbij kwam zoals dat moet.' (lacht)

hetweer

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers