Gerechtelijk onderzoek bij regionale zender AVS

woensdag 9 april 2008

Het parket van Gent is een onderzoek gestart naar eventueel misbruik van vennootschapsgoederen voor privégebruik bij de raad van bestuur van de Oost-Vlaamse regionale televisiezender AVS. Het onderzoek is volop bezig en een aantal betrokkenen werden al ondervraagd. Het parket geeft hierbij geen verdere details.

D


e dagelijkse bestuurder van AVS, Bertram De Coninck, zou volgens een verklaring aan Belga geschrokken zijn: 'Dit komt hard aan'. Volgens hem zou het ganse verhaal begonnen zijn na een anonieme brief over de interne werking van AVS. In die brief zouden bepaalde beschuldingingen richting één bepaalde persoon geuit zijn.

Annemie Serlippens van het Gentse parket zegt dat mogelijke verdere huiszoekingen en verhoren niet uitgesloten worden. Volgens De Coninck is er helemaal niets verkeerd gebeurd en is de klacht al een tijdje geleden ingediend. Hij is dan ook redelijk gerust in de zaak. Over een maand zou er meer bekend moeten zijn over het onderzoek.

Bron: De Standaard & De Redactie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers