'Gina & Chantal': hoe schoner de schijn, hoe vuiler de was

zondag 1 september 2019

De tragikomische reeks 'Gina & Chantal' is nu al in preview te bekijken op het gratis online videoplatform VTM GO, en vanaf begin september is de reeks ook te volgen bij VTM.

Op 2 september zendt VTM aflevering 1 eenmalig op maandag uit, op dinsdag 3 september meteen aflevering 2. Vanaf dan blijft VTM op dinsdag uitzenden, telkens om 21.45 uur.


Een villawijk in Noord-Limburg vorm het decor voor de nieuwe serie 'Gina & Chantal'. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en dat een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

CAST

GINA (Tine Embrechts)
Gina woont samen met haar man Mark in een villawijk in Lommel.  Ze is zorgzaam, aaibaar, een eeuwige optimist en dodelijk naïef. Een positivo pur sang maar wel eentje die goedgelovig is. Gina cijfert zichzelf weg en is eigenlijk te goed voor deze wereld. Ook tegen haar vriendinnen Eve en Nicky durft ze soms niet te zeggen wat ze echt denkt.

CHANTAL (Nathalie Meskens)
Chantal poetst bij Gina, Eve en Nicky. In tegenstelling tot Gina wantrouwt zij de hele wereld. Volgens haar is het eten of gegeten worden. Elke tegenslag - en zo heeft ze er veel gehad - is een bevestiging van haar gelijk. Chantal gaat prat op haar onafhankelijkheid maar heeft eigenlijk vooral bindingsangst. Chantal probeert Gina van tijd tot tijd met de voeten op de grond te zetten, want haar positivisme werkt de rationele poetsvrouw soms op de zenuwen. De oprechtheid van Gina doet Chantals bolster barsten en stilaan stelt ze zich open voor echte vriendschap.

EVE (Tania Kloek)
Eve doet zich voor als de perfecte huisvrouw. Ze heeft echte klasse, is van goeden huize, maar heeft vooral een groot minderwaardigheidscomplex. Ze weet haar onzekerheid wel met veel stijl te maskeren. Op papier heeft ze het perfecte huwelijk met Patrick, in de praktijk mist ze de guts om de schone schijn te verbreken. Eve heeft een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

NICKY (Joke De Bruyn)
Nicky is niet al te intelligent maar daar trekt ze zich weinig van aan. Ze is egocentrisch, maar heeft dit niet door. Nicky kan nu eenmaal moeilijk vanuit een ander standpunt denken, dus niemand neemt het haar echt kwalijk. Ze vindt een mooi uiterlijk superbelangrijk en streeft naar het perfecte figuurtje. Ze ziet haar man Michel graag, maar mist toch wat uitdaging.

PATRICK (Nico Sturm)
Patrick is de man van Eve en lijkt een succesvol plastisch chirurg te zijn. Patrick is verstandig, maar absoluut geen werker. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar weet dat goed te maskeren achter zijn grote charme.

MICHEL (Robby Cleiren)
Michel heeft een eigen BMW-garage maar is meer garagist dan zaakvoerder. Hij is misschien niet de knapste maar is wel een gezellige goedzak. Een harde werker met een goede inborst. Michel is dol op zijn Nicky maar ook ziekelijk jaloers.

MARK (Filip Peeters)
Mark is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar zijn lieve echtgenote geen weet van heeft. Hij heeft geprobeerd een nieuwe start te nemen maar een delete-knop voor het verleden bestaat niet...

Verder met o.a. Jonas Van Geel (Henk), Frances Lefebure (Jana), Valentijn Dhaenens (Carl) en Anna De Ceulaer (Axelle).

Aflevering 1
In een chique villawijk kan het contrast tussen Gina, de echtgenote van de welgestelde zakenman Mark, en haar poetsvrouw Chantal, niet groter zijn. Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van ‘het goede leven’, terwijl Chantal schulden heeft en het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Achter de mooie gevels van de villawijk gaat echter een geheim schuil dat het daglicht niet mag zien. Een geheim waarvan zelfs de vrouwen niet op de hoogte zijn.

Aflevering 2
Gina is kapot van verdriet door wat Mark overkomen is. Ze had en heeft nog steeds geen flauw benul dat haar man in geldnood zit en legt dan ook de link niet met de bom biljetten die ze in de brievenbus terugvond. Wel is ze vastbesloten om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand is. Ondertussen doet Marks afperser er alles aan om zijn geld zo snel mogelijk terug te zien. Chantal maakt kennis met haar nieuwe schuldbemiddelaar, en ze is niet van plan hem het leven makkelijk te maken.

'Gina & Chantal' is een productie van Sylvester en kwam tot stand met de steun van Telenet en de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Provincie Limburg en de gemeenten Lommel, Hechtel-Eksel en Pelt, die samen het grootste bosgebied in Vlaanderen vormen: BOSLAND.

'Gina & Chantal', aflevering 1 op maandag 2 september om 21.45, aflevering 2 op dinsdag 3 september om 21.45 uur. Daarna telkens op dinsdag om 21.45 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers