'Gina & Chantal': leuk, maar daar blijft het ook bij - RECENSIE

woensdag 4 september 2019

In 'Gina & Chantal', de nieuwe Vlaamse fictiereeks van VTM die eerder al beschikbaar was op VTM GO, maken we kennis met, hoe kan het ook anders, Gina (Tine Embrechts) en Chantal (Nathalie Meskens).

De eerste is een rijke burgervrouw die vooral op kosten van haar man Mark (Filip Peeters) leeft, de tweede haar poetsvrouw. Wanneer Gina in de boekjes verschijnt, weet ze met haar geluk geen blijf, maar al snel komen we te weten dat Mark torenhoge schulden heeft en slechts drie uur heeft om maar liefst € 250.000 bij elkaar te krijgen. Bovendien heeft hij ook al een tijdje Chantal niet meer betaald. Wanneer zij na herhaaldelijk vragen een voorraad geld ontdekt, besluit ze om haar achterstallig loon hiermee uit te betalen. De rest beschouwt ze als interest.


Meskens speelt de rol de rol van koele en afstandelijke vrouw die hard to get is. Embrechts is ook overtuigend in haar rol, al zal ze het niveau van 'Quiz me Quick' wellicht nooit meer evenaren. Ook Filip Peeters zit goed in zijn rol van vloekende zakenman die vlucht voor zijn schuldeisers.

'Gina & Chantal' kijkt al bij al vlot weg, het verhaal is leuk om te volgen en de personages zijn herkenbaar, maar voorlopig kunnen we de reeks nog niet beschouwen als dé revelatie van het najaar. Daarvoor mist ze iets te veel diepgang en originaliteit. De kloof tussen rijk en arm, de succesvolle zakenman met schulden, heel baanbrekend is het niet. Al belooft de preview van de tweede aflevering heel wat beerputten open te leggen. We zijn benieuwd en hopen op wat meer vaart en diepgang!

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers