Goed Bekeken?!: 'De Vlaamse 10'

zondag 5 september 2010

Een nieuwe en waardige opvolger voor 'Tien om te Zien' vinden, was de opdracht. Geen sinecure. Want na het geflopte 'Hit The Road', de vorige gedoodverfde opvolger van 'Tien om te Zien', zat het kruim van vtm's creatievelingen met de handen in het haar. Er werd maanden over gebrainstormd. En na lang gepalaver, werd de knoop alsnog doorgehakt. 'De Vlaamse 10', dus. Verschilpunten met zijn illustere voorganger? Op de titel en het decor na: geen. Maar à la, de sfeer zat er goed in en het was best wel gezellig. En wat meer is: het oude format werd ei zo na behouden, wat het gevoel van 'Tien om te Zien' meteen terug opwekte. O, nostalgie!

Presentatrice van dienst was Tess Goossens. Ze lulde de liederen met verve aaneen, en net zoals haar voorgangsters, had ze haar bindtekstjes door haar demente grootmoeder laten opstellen. Heel vermakelijk, was dat.


Bart Kaëll
De schalkse spring-in-'t-veld van weleer, Bart Kaëll, mocht openen met zijn jongste compositie: 'Hallo, goeiemorgen'. Bart had er niets beter op gevonden dan zowaar een MNM-spotje te plagiëren. En hij bracht het schaamteloos hoor, alsof ie zeker was dat niemand het zou horen.

Belle Perez
De Spaanse halfbloed, Belle Perez, bracht met wild gegesticuleer en stampvoetend haar nieuwe singel 'La Colegiala'. De zangeres, die momenteel furore maakt boven de Moerdijk, had voor de gelegenheid haar fuck me-botjes aangetrokken. En als jurkje droeg ze een rood niemendalletje dat tot net onder haar navel prijkte. Voorwaar, een stuk beter dan de schreeuwerige gordijnen die ze altijd draagt.

Christoff
Steeno-imitator Christoff De Bolle, alias Christoff, hief de meezinger ''t Is weer tijd voor de polonaise' aan. En zoals we dat van hem gewoon zijn, articuleerde hij elk woord dat eindigt op een 't' met een enorm enthousiasme.

Regi
Het dance-wonderkind Regi heeft torenhoge ambities. Amerika, daar gaat ie voor. Vandaar dat hij het voormalig Pussycat Dolls-lid, Kaya Jones, had gestrikt om zijn nieuwe singel 'Take it off' in te zingen. Kaya, een ordinair snolletje waar niemand nog weet van heeft, moest zich tevreden stellen met een refreintje - meteen de enige tekst in het nummer - uit de chikkenbak: 'Let me put your t-shirt on, then you can take it off', of zoiets. Doch Regi vond het allemaal opperbest. Hij zwaaide naar het publiek, grijnsde zijn ivoor bloot en klapte als een enthousiaste fröbel in zijn handjes.

Andes
Tegenwoordig geen muziekprogramma zonder Andes. Andes, een collectief van Inca-muziekanten, bezingt op lyrische wijze de liefde en geeft dit vorm met flauwe arrangementen, die voor het gemak zo melodisch mogelijk gehouden zijn. En dat het pseudo-rockgroepje de kaart van de grote getallen trekt, weze duidelijk. De zanger, een veel te zelfbewuste blonde snaak die net de luiers heeft afgezworen, bespeelt het publiek als een ancien. Opletten, Koen Wauters!

Jo Vally
Jo Vally, het enfant terrible van de Vlaamse schlager-scene, mocht van vtm ook nog eens zijn zompige liefdeswijsjes komen kelen. En hoe! Het werd 'Kus me', een zeemzoete balade met een middeleeuwse tekst, ondersteund door godbetert een mondharmonica en een steel guitar. Over een stijlbreuk gesproken.

Udo
Udo Mechels, de presentator van 'Hit The Road' en bekend van de coverhit 'Ik mis je zo', bracht deze keer een eigen stuk. 'Voorbij' is lang niet kwaad, en doet een beetje denken aan het schreeuwwerk van Borsato. Je weet wel: up tempo ritme, bombastisch bazuinengeschal, ellenlange gitaarsolo's en noten waar alleen diepzeeduikers de adem voor hebben.

Herbekijk 'De Vlaamse 10'

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers