Goed Bekeken?!: 'Kalmte Kan U Redden'

maandag 14 september 2015

'Kalmte Kan U Redden' is het programma waarmee Tom Lenaerts, de bezieler en bedenker van de alom bekende quiz 'De Pappenheimers', opnieuw zijn opwachting maakt op Eén.

De kandidaten moeten, in tegenstelling tot wat tegenwoordig gebruikelijk is, trachten hun kalmte te bewaren en zich niet te laten opjagen door het tergende getik van de klok. De bedoeling om net niet nerveus te worden, zorgt ervoor dat de kijker zich opvallend bewust wordt van zijn eigen hartslag. Omgekeerde psychologie heet zoiets.


Binnen een stijlvol decor , dat de herinnering aan 'De Pappenheimers' levendig houdt, doet Lenaerts wat we van hem gewend zijn. Luchtige televisie brengen om de kijker klaar te stomen voor de zware werkweek die op zondagavond aan de deur komt kloppen. Eenvoudige humor dus, zoals we die van Lenaerts gewend zijn. Toch wordt 'Kalmte Kan U Redden' af en toe naar een hoger niveau getild door het ingenieuze pingpongspel tussen presentator en de kandidaten.

Wanneer het om spanning gaat, blijft de kijker ietwat op zijn honger zitten. Alleszins tot aan de finale. Want dat is van het spannendste wat al in jaren op televisie te zien was. De finalist krijgt namelijk niet één, maar twee vragen tegelijk te beantwoorden binnen een tijdspanne van 100 seconden. En in deze eerste aflevering zag kandidaat Dirk 10.000 euro door zijn neus geboord. Hij beantwoordde de laatste vraag één (1!!) seconde te laat. Tom Lenaerts kon het zélf niet geloven.

De combinatie van kleurrijke kandidaten en de vrolijke noten van de quizmaster zorgen ervoor dat de Vlaming zich op zondagavond ongestoord met de hele familie in de zetel kan nestelen. Tom Lenaerts is door de grote poort weer binnengekomen bij Eén.

'Goed Bekeken?!' is een persoonlijke mening. Dit artikel is dus geen algemeen standpunt ingenomen door TVvisie en haar redactie. Wil jij reageren? Dat kan via Facebook of via Twitter (@TVVisie).

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers