Goud voor 'Taboe' in Amerika

woensdag 10 april 2019

Op het New York Festival International TV & Film Awards heeft de Eén-reeks 'Taboe' met Philippe Geubels goud gewonnen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Taboe' is een productie van Panenka en werd vorig jaar uitgezonden.

In 'Taboe' lacht Geubels met mensen waarmee je eigenlijk niet mag lachen. Zoals de naam het zelf zegt wil het programma taboes doorbreken. Tom Lenaerts van Panenka is erg trots op deze internationale prijs voor 'Taboe'. 'Het is fantastisch om te merken dat 'Taboe' ook internationaal scoort en niet alleen op festivals', zegt hij in Het Nieuwsblad. Momenteel zijn in Australië en Canada de opnames van een eigen versie van het Eén-programma bezig.


Er werden in New York nog meer prijzen uitgereikt aan Vlaamse producties. 'Down the Road' ging met zilver naar huis, 'Studio Tarara' (VTM/Shelter) keerde met brons terug huiswaarts.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers