Groen! wil digitale televisie voor iedereen

zaterdag 18 april 2009

Vrijdag heeft Groen! hun cultuurplan voorgesteld. Het meest opvallende voorstel hierin is dat de partij het digitale televisieaanbod voor elke kijker toegankelijk willen maken. Het cultuurplan is uitgewerkt door Bart Caron en Elisabeth Meuleman.

G


roen! benadrukt dat net in deze tijden van crisis het belang van kunst en cultuur toeneemt. De situatie zoals ze nu is, het digitale aanbod weggestopt achter de rode knop voor een relatief klein aantal digitale abonnees, moet volgens de partij dan ook veranderen.

De openbare omroep zou hier volgens hen een niet te onderschatten rol in kunnen vervullen. In tegenstelling tot wat Open VLD zou willen, cultuur overlaten aan de vrije markt, zou de openbare omroep kunnen instaan voor een wijde verspreiding van een kwalitatief hoogstaand cultuuraanbod. 'Nu wordt het cultuuraanbod nog teveel bepaald door de kijkcijfers en dat leidt tot inhoudelijke verschraling en verarming', zo benadrukt Meuleman.

Groen! pleit er dan ook voor om de Minister van Cultuur ook bevoegd te maken voor Media. Op die manier zou de Minister van Cultuur dan ook mee kunnen zorgen voor een kwalitatief cultureel  aanbod. 'Dat wil niet zeggen dat de minister ingrijpt op de programmering. Maar hij kan toch het debat op gang brengen. Kijk, ik heb niets tegen 'De Rode Loper', maar wat cultuur betreft mag de lat toch iets hoger gelegd worden', zo luidt het bij Luckas Vander Taelen, ex-filmintendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds en momenteel Brussels lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

Bron: HLN.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers