'Hanne Danst: het Gala' op Canvas

zaterdag 23 februari 2019

Het is haar gelukt, Hanne. Vorige week dinsdag, 12 februari, heeft Hanne Decoutere samen met danspartner Gabor Kapin van Ballet Vlaanderen de balkonscène uit Romeo en Julia gedanst, in de versie van het Ballet van Monte-Carlo.

Dat gebeurde tijdens een dansgala in het Concertgebouw Brugge, in samenwerking met verschillende nationale en internationale dansgroepen. Daarmee is de meisjesdroom van nieuwsanker Hanne Decoutere werkelijkheid geworden: als prima ballerina een balletscène dansen met een professioneel ensemble.


Het dansgala was op een mum van tijd uitverkocht. Wie er in Brugge niet bij kon zijn – of wie graag nog eens wil nagenieten – kan zondag 24 februari om 21.00 uur op Canvas terecht voor een terugblik op de magische avond, gepresenteerd door Thomas Vanderveken.

'Je moet vooral doen wat je graag doet en als je die passie kan beleven, dat is het mooiste wat er is.' - Hanne Decoutere na het dansgala.

Het voorbije jaar zette Hanne Decoutere alles op alles om haar meisjesdroom waar te maken: als professionele danseres schitteren voor een groot publiek. Met de hulp van haar coach Geneviève Van Quaquebeke probeerde ze op 12 maanden tijd haar lichaam klaar te stomen voor een optreden in Concertgebouw Brugge. Ze werkte hard aan spierkracht, evenwicht, coördinatie, expressie en natuurlijk aan die ellendige pointes. Hoe dat verliep zagen we de voorbije weken in de Canvas-reeks Hanne danst. Die is nog altijd integraal te bekijken op VRT NU.

In de extra uitzending op 24 februari zien we alle hoogtepunten van het gala in Concertgebouw Brugge, met optredens van onder andere het Ballet van Monte-Carlo en van Ballet Vlaanderen. De winnaars van de wedstrijd 'Dans met Hanne' (Compagnie J) komen eerst aan de beurt, samen met dansers van Dansstudio Arabesque. Daarnaast zien we de Koninklijke Balletschool Antwerpen en Jesse Callaert van het Nederlands Dans Theater aan het werk.

Maar het hoogtepunt van het gala is de pas de deux uit Romeo en Julia van Hanne en Gabor Kapin.

'Het is een zoektocht geweest, mentaal en fysiek. Ik weet nu heel zeker dat ik in de wieg was gelegd om te dansen, maar ik heb er vrede mee. De cirkel is rond.' - Hanne Decoutere na het dansgala.

Naast de dansoptredens biedt de extra uitzending ook een blik achter de schermen van het voorbije jaar aan de hand van uitgebreide interviews. Hanne en Gabor, coach Geneviève van Quaquebeke en topdanseres Bernice Coppieters – voor wie de choreografie die Hanne danste in eerste instantie werd gecreëerd - namen allemaal de tijd om hun persoonlijke ervaringen te delen. Hoe hebben zij het voorbije jaar beleefd? Welke momenten van het traject blijven hen bij en wat dragen ze mee voor de rest van hun leven?

Meer informatie op canvas.be en op de Facebook-pagina van 'Dans met Hanne'.

'Hanne Danst: het Gala', om 21.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers