Helft van de Vlaamse gezinnen kijkt digitaal

woensdag 5 augustus 2009

Ongeveer vier jaar na de lancering van Belgacom TV en Telenet Digital TV kijkt de helft van de Vlaamse gezinnen naar digitale televisie. Dat blijkt uit een studie van professor Erik Dejonghe, hoogleraar in nieuwe communicatietechnolgieën aan de Universiteit van Gent.

H


et succes van digitale televisie is volgens de professor te danken aan het succes van de lcd- en plasmatelevisies. Als een gezin zo'n nieuwe tv aankoopt, probeert de winkelverkoper er meestal een digitaal abonnement bij te smeren. De verkopers argumenteren dat je via analoge tv geen optimaal beeld hebt op de platte schermen.

De destijds veelgeprezen interactiviteit heeft volgens de professor niet bijgedragen tot het succes van digitale televisie. In de eerste plaats omdat er niet zoveel interactieve toepassingen zijn, maar ook omdat er weinig gebruik wordt van gemaakt.

Bron: HLN/DS

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers