Het najaar van En: 'Over Water' enige nieuwkomer in fictie-aanbod

donderdag 16 augustus 2018

Het najaar van En is uiteraard opnieuw een garantie op fictie. De enige nieuwkomer is de langverwachte fictiereeks van Tom Lenaerts 'Over Water'. Daarnaast ook nieuwe seizoenen van 'Professor T.' en 'Zie Mij Graag', aangevuld met een aantal herhalingen. Op vrijdag staat er opnieuw internationale fictie op het menu. En uiteraard iedere werkdag een nieuwe aflevering van 'Thuis'.

 


'Over Water' (nieuw!)

Dit najaar trakteert Eén zijn kijkers op de langverwachte psychologische dramareeks 'Over Water', geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. Maar zal hij zijn oude demonen in bedwang kunnen houden en proberen te weerstaan aan nieuwe verleidingen in deze bikkelharde wereld? Over water toont hoe een (ex-)verslaafde met goede intenties toch verkeerde keuzes maakt. Dankzij het universele verhaal, de doorleefde personages en topacteurs als Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval, kan 'Over Water' nog voor de Vlaamse première al op internationale belangstelling rekenen.

'Over Water', later dit najaar op Eén.


'Zie Mij Graag' (nieuw seizoen)

In het tweede seizoen van de feelgoodreeks 'Zie Mij Graag' probeert de vriendengroep opnieuw het hoofd boven water te houden in het alledaagse (liefdes)leven. Eindelijk heeft Anna (Alejandra Theus) een punt kunnen zetten achter het hoofdstuk met haar ex Ben (Stan Van Samang) en stort ze zich voluit in de datingscene, vastbesloten om niet alleen oud te worden. De rollen zijn nu helemaal omgedraaid wanneer Ben tot inkeer komt en haar absoluut terug wil. Hij vangt echter bot.   

Gelukkig vindt Ben afleiding bij – nieuwkomer in de reeks – Sien (Sanne Samina Hanssen) en wordt hij stapelverliefd op haar. Wanneer Anna beseft dat Sien niet zomaar de zoveelste in de rij is, komt dit toch harder aan dan ze had verwacht. Sas (Inni Massez) wil dan weer dringend terug pit brengen in haar relatie met Gunther (Wouter Bruneel), nadat ze voor de zoveelste keer in slaap zijn gevallen voor hun tv. Nicole (Tine Embrechts) begint een affaire met een getrouwde man, volgens haar ideaal: alleen de lusten, zonder de lasten. Tot hij plots met zijn koffers aan haar deur staat… De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie.  

'Zie Mij Graag', later dit najaar op Eén.  

 
'Professor T.' (nieuw seizoen)

Terwijl Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië kennismaken met hun eigen 'Professor T.', is er ook voor de Vlaamse fans goed nieuws: Eén trakteert dit najaar op het derde seizoen van deze succesreeks over de briljante - en soms ook iets te directe - Jasper Teerlinck, alias professor T., die als consultant voor de politie werkt. Op het einde van vorig seizoen kwam T. in de gevangenis terecht nadat hij in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie neerschoot om zijn grote liefde te beschermen.  

Het verblijf in de gevangenis blijft een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees. Toch vindt T. op een verrassende manier zijn draai en blijft hij van daaruit de politie bijstaan. In dit derde en laatste seizoen stort hij zich ook op het ultieme dossier: dat van zijn vaders dood. Tijdens zijn onderzoek ontdekt de kijker samen met T. hoe die gebeurtenissen zijn persoonlijkheid hebben gevormd en hem tot de unieke professor T. hebben gemaakt. De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie.  

'Professor T.', vanaf zondag 9 september wekelijks om 21.20 uur op Eén.

 
'In Vlaamse Velden'

Dit najaar, exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, zendt Eén opnieuw 'In Vlaamse Velden' uit. In dit episch familieverhaal probeert het gezin Boesman tijdens de Eerste Wereldoorlog te overleven.

De reeks draait rond de vijftienjarige Marie (Lize Feryn). Zij en haar familie voelen de grote impact van de oorlog pas echt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Het gezin wordt uit elkaar gerukt, en vier jaar gruwel dwingen Marie, haar oudere broers en hun ouders om in het diepst van hun ziel te kijken. Naast Lize Feryn zijn Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Matthieu Sys en Wietse Tanghe te zien. De reeks is ook met audiodescriptie te volgen.

'In Vlaamse Velden': later dit najaar op Eén.

 
'Loslopend Wild'

'Loslopend Wild & Gevogelte' is intussen een begrip bij Eén, maar hoe begon het allemaal? Humorliefhebbers kunnen dit najaar opnieuw genieten van het eerste seizoen van 'Loslopend Wild'. De reeks sketches toont de hectiek van het dagelijkse leven en brengt humor over hoe vrouwen en de mannen rondom hen zich door allerlei grappige en herkenbare situaties worstelen.

Onder andere Els Dottermans, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Anemone Valcke, Steve Geerts, Ben Segers, Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde geven het beste van zichzelf in dit eerste seizoen.

'Loslopend Wild', later dit najaar op Eén.

 
'De Ridder'

Eén zendt het eerste seizoen van de misdaadreeks 'De Ridder' opnieuw uit. De reeks volgt de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder. Helena is scherp van geest en rad van tong. Ze heeft alles om het te maken als advocaat, maar wanneer een van haar zaken eindigt in een tragedie voelt ze zich verantwoordelijk en besluit ze van kamp te veranderen. Voortaan gaat ze door het leven als openbaar aanklager en bijt ze zich elke week telkens vast in een nieuwe zaak en vecht ze voor rechtvaardigheid

Naast Clara Cleymans in de hoofdrol spelen ook Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Michael Vergauwen, Lynn Van Royen, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde en Stefaan Degand mee. De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie.

'De Ridder', vanaf dinsdag 4 september wekelijks om 21.30 uur op Eén.  

 
Internationale fictie op vrijdagavond

Vrijdagavond pakt Eén uit met een heleboel exclusieve premières van internationale fictiereeksen vol klasse en topacteurs. Beginnen doet het net op vrijdag 7 september met het langverwachte twintigste seizoen van de detectivereeks 'Midsomer Murders': een topavond in combinatie met het derde en laatste seizoen van de glamoureuze historische reeks Versailles. Meer pracht en praal is later in het najaar te vinden in het nieuwe, weelderige Britse kostuumdrama 'Vanity Fair', naar het gelijknamige boek.

Ook het eerste seizoen van de thrillerserie 'Liar' en van de politiereeks 'Wallander' met Kenneth Branagh staan nog op het programma. De minireeks 'The witness for the Prosecution', gebaseerd op het kortverhaal van Agatha Christie, brengt Kim Catrall naar het kleine scherm. Deze mysterieuze thriller draait rond de zoektocht naar de moordenaar van een rijke erfgename. Voor de fans van 'Vera' is er ook goed nieuws: deze gesmaakte reeks keert begin 2019 terug naar Eén met een nieuw seizoen.

Op zaterdagavond kunnen de kijkers dan weer genieten van internationale topfilms als 'Mission impossible III', 'Still Alice', 'Kate & Leopold', en 'The bridges of Madison county'. 

En natuurlijk is de populairste dagelijkse fictiereeks er weer: 'Thuis', vanaf 3 september.Lees ook:
Dichtbij en herkenbaar: ontdek het najaar van En
Het najaar van En: herkenbare en heerlijke human interest
Dagelijkse vaste waarden van En klaar voor het najaar
Het najaar van En: humor en entertainment tijdens het weekend
En blijft informeren dit najaar: verkiezingen en 'Over Eten'

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier
En

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers