Het nieuwe VT4 heet VIER en komt met dagelijkse afspraken

donderdag 14 juni 2012

Iedereen zat er al maanden op te wachten, maar nu heeft De Vijver eindelijk zijn plannen met VT4 en VIJFtv uit de doeken gedaan. Opvallend daarbij is dat de namen effectief veranderen in VIER en Vijf en dat beide zenders met dagelijkse afspraken komen.

Zo komt de ploeg van Man Bijt Hond met een nieuw, dagelijks programma om 18.30 uur. Om 19.00 uur volgt dan het vernieuwde 'Komen Eten' en om 19.30 uur komt Tom Lenaerts met zijn 'Half Acht Vanuit De Kruitfabriek'. Om 20.30 uur komt 'De Slimste Mens Ter Wereld' terug van maandag tot donderdag, op vrijdag volgt de populaire serie 'The Mentalist'.


Om 21.30 uur zijn er dan de wekelijkse afspraken, met 'Vermist', 'Man Bijt Hond', een humoristisch programma met Sven De Leijer en op donderdag 'De Bende Haemers'. Op zondag blijft de 'Crime Night' van VT4 een vaste waarde, ook op VIER. De reclameblokken worden opgevrolijkt met een komische Bruggeling.

Later dit jaar en in 2013 brengt VIER veel nieuwe programma's. In een nieuw seizoen van 'In Godsnaam' verkent Annemie Struyf de wereld van de laatste, Vlaamse missiezusters. Op zoek naar de laatste uitgeputte, kranige of onvermoeibare missionaris reist ze van de brousse in Congo naar het hartje van Manhattan, van de indianen in Mexico naar de tentenkampen van Haïti, van de chaos in Kinshasa naar het diepe zuiden van Texas. Tot het onvermijdelijke moment waarop elke zuster terug naar huis geroepen wordt. Om zich klaar te maken voor haar laatste reis. 'In Godsnaam' is het oprechte, ontroerende maar ook onthutsende verhaal van het Einde van een Tijdperk. Een laatste blik op het bewogen leven van een missionaris.

Ook Steven Van Herreweghe maakt zich op voor een druk najaar. 'De Pappenheimers', de bedrieglijk gezellige maar vooral strategische quiz voor zowel onbekende als bekende Vlamingen, komt terug op VIER. Steven brengt in het voorjaar van 2013 ook nog een gloednieuw programma over muziek en krijgt daarbij hulp van niemand minder dan Jef Neve.

Nog zo een aardige brok passie in huis met Wim Ballieu. Want hij maakt zich klaar en gaar voor een gloednieuw en vierde seizoen van 'Goe Gebakken'. Dit najaar kiest Wim voor eenvoudige en mooie ‘pateekes' overgoten met liefde en vooral veel sugar sugar! Ook de 'Culinaire Speurneuzen' zijn terug. Want de zoektocht naar de allerbeste producten kent geen grenzen. In dit tweede seizoen nemen de neuzen ons mee op hun bijzondere tocht door binnen -en buitenland. Samen met hen ontdekken we de mooiste wijngaarden, kelders vol kaas, waanzinnige vroegmarkten maar vooral fantastisch gepassioneerde foodies en chefs. Zintuigen op scherp, want ook de 'Flemish Foodies' bekokstoven iets lekkers voor VIER in 2013.

Later is er ook het langverwachte 'Met Man en Macht'. De nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck vertelt het verhaal van een aantal families in het Vlaamse dorp Ransegem, tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een rustige vastheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. 'Met Man en Macht' is een tragikomisch verhaal over ambitie en politiek, idealisme en pragmatiek. Een verhaal over macht en invloed, spaghetti en mosselfeesten. Want wat gebeurt er als de ambitie van mensen groter blijkt dan hun verstand? 'Met Man en Macht' kan rekenen op een absolute topcast, met onder meer: Jan Decleir, Josse De Pauw, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Sara De Roo, Natali Broods, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts, Viviane De Muynck, Alice Reijs en Tom Van Dyck.

De Rode Duivels beginnen vanaf 7 september aan hun kwalificatiecampagne richting WK 2014 in Brazilië. Die dag spelen ze in Wales hun eerste wedstrijd en net als alle andere uitwedstrijden is de match live te volgen op VIER. Marc Wilmots kan als kersverse bondscoach rekenen op een elftal dat overloopt van talent en voor die gouden generatie Rode Duivels is het een uitgelezen kans om zich nog eens te plaatsen voor de eindronde van een groot tornooi.

Geen winter zonder veldrijden en geen veldrijden zonder VIER. Op 30 september al staan de crossers aan de start van de avondveldrit in Kalmthout en op 7 oktober begint in Ruddervoorde het grote werk. Dan wordt immers de 31ste editie van de Superprestige op gang geschoten en begint Sven Nys aan zijn jacht op een twaalfde eindoverwinning.

Met zeven verschillende winnaars in zeven Grote Prijzen, is het huidige Formule 1-seizoen nu al historisch te noemen. VIER volgt de resterende races op de voet vanuit de gloednieuwe F1-studio waar Kris Wauters en zijn studiogast vooruitblikken op de race. Bovendien laat Jérôme d'Ambrosio zijn licht schijnen op de afgelopen kwalificatiesessies en blikt hij vooruit op de race zelf en op het parcours. Ook de strijd om de wereldtitel in de Moto GP is verre van gestreden. Jorge Lorenzo staat dan wel aan de leiding in de WK-tussenstand, maar de Australiër Casey Stoner is vastberaden om zijn wereldtitel te verlengen. VIER brengt de ontknoping van het seizoen live in beeld.

VIER blijft ook inzetten op de populairste animatiereeksen voor KIDS. Nieuwe afleveringen van 'Beyblade' en 'Redakaï', de start van het vijftiende seizoen van 'Pokémon' en de nieuwe animatiereeks 'ThunderCats' staan op het programma voor de jongste kijkers.

Bron: Het Nieuwsblad, Twitter, Persbericht VIER.


Lees ook:
Najaar VIJF: 'Grootse Plannen', soaps en natuurlijk Astrid Bryan

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers