Het rommelt bij 'De Buurtpolitie'

dinsdag 16 juli 2019

Eind juni verstuurde VTM in een persbericht het nieuws dat er 'een nieuwe wind' zou waaien doorheen het populaire vooravondprogramma 'De Buurtpolitie'. Maar er zit meer achter, zo blijkt nu. Dat schrijft Dag Allemaal.

Enkele 'anciens' uit 'De Buurtpolitie' kregen te horen dat hun aandeel in de reeks beduidend kleiner zal worden in het nieuwe seizoen. Het gaat dan over over Henny Seroeyen, Souliman De Croock, Charlotte De Groof, Dorien Reynaert, Johan Kalifa Bals en Tim Ost. De kans is groot dat zij op termijn helemaal uit de serie zullen verdwijnen.


Verder hebben de acteurs ook heel wat opmerkingen over hun werkomstandigheden. Zo hebben ze niet de beschikking over een kleedkamer waardoor ze zich tussen de figuranten moeten omkleden. En ze zouden ook een hongerloon uitbetaald krijgen.

Dat laatste wijten de klagende acteurs onder meer aan de gage van Andy Peelman. Hij krijgt een betere vergoeding en dat veroorzaakt heel wat onvrede bij de andere acteurs. Bovendien kreeg Peleman enkele seizoenen terug extra draaidagen waardoor hij in elke aflevering te zien is. Voor de andere castleden betekent dat minder dagen op de set én dus minder loon.

Onder anderen Henny Seroeyen (Robin in de serie) laat in Dag Allemaal van zich horen en benadrukt dat vertrekken uit 'De Buurtpolitie' niet hun eigen keuze was. '’t is vrij duidelijk, nee? Iedereen die er na seizoen 2 bij is gekomen, mag beschikken', aldus Seroeyen. Ook Souliman De Croock (Aziz) doet een duit in het zakje. Hij kwam de afgelopen tijd geregeld in de pers met privéproblemen. En hij vreest dat dat aan de basis ligt van het lot van hem en zijn collega's. 'Dat ze niet zeggen dat het een financiële beslissing is, want wij verdienden een hongerloon', zegt hij in Dag Allemaal.

De opnames van het nieuwe 'Buurtpolitie'-seizoen zijn intussen in volle gang. Alle nieuwe gezichten zullen binnenkort worden voorgesteld.

Bron: Dag Allemaal

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers