'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' én 'Make Belgium Great Again' genomineerd voor Rockie Awards in Canada

woensdag 20 maart 2019

Een dubbelslag voor VTM: maar liefst 2 programma's zijn genomineerd voor een Rockie Award, op het jaarlijkse BANFF World Media Festival, één van de grootste showcases voor televisieprogramma's in Noord-Amerika.

Zowel 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?', het feelgoodprogramma van Shelter met Jens Dendoncker, als 'Make Belgium Great Again' van FC Panache met Frances Lefebure zijn genomineerd in de categorie Comedy en Variety Program.


Seizoen 2 van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' waarin Jens Dendoncker op een heel originele en verrassende manier boodschappen overbrengt aan nietsvermoedende mensen, liep in het najaar van 2018 bij VTM. Dat jaar won de show van Shelter ook al de prestigieuze Emmy International voor beste Non-Scripted Entertainment, naast heel wat andere prijzen zoals een World Media Award en de C21 Award voor het beste nieuwe comedyformat die elk jaar wordt uitgereikt aan de vooravond van de grote internationale tv-beurs MipTV in Cannes.  

In 'Make Belgium Great Again', uitgedacht door FC Panache, deed Frances Lefebure samen met een groep tv-makers een poging om van België een betere plek te maken. Daarvoor gingen ze ver. Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn - van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling en orgaandonatie – zijn in het programma aangepakt. Naast de Rockie Award sleepte 'Make Belgium Great Again' ook een nominatie voor een C21 Award in de wacht.

De Rockie Awards van 2019 worden uitgereikt tijdens het Banff World Media Festival dat dit jaar loopt van 9 tot 12 juni. De winnaar van de C21 Award wordt bekendgemaakt op 6 april.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers