Homogemeenschap maakt nominaties OUTtv Media Award 2016 bekend

dinsdag 20 september 2016

Elk jaar reikt de internationale tv-zender OUTtv (in Vlaanderen te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet) de OUTtv Media Award uit aan de persoon die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media het afgelopen jaar.

OUTtv maakt daarom de genomineerden van dit jaar bekend op haar website. Het is nu aan het publiek om via de website van OUTtv te beslissen wie de OUTtv Media Award mee naar huis mag nemen. De winnaar zal op Coming Outdag (11 oktober) uitgeroepen worden. Eerder werd in Vlaanderen de prijs al uitgereikt aan Conchita Wurst (2014) en Belgisch premier Charles Michel (2015).


De Vlaamse genomineerden dit jaar zijn Tom De Cock, Raf Van Puymbroeck, Nicole en Hugo en Jens Geerts & Robin Vissenaekens. De Vlaamse nominaties zijn gemakkelijk te verklaren', vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe.' Raf Van Puymbroeck heeft internationaal heel wat losgemaakt door als allereerste Belg Mister Gay Europe te winnen. Tom De Cock, Jens Geerts en Robin Vissenaekens hebben elk op hun eigen manier Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema's zoals 'adoptie' en 'trouwen' binnen de homogemeenschap zo belangrijk is, want dat is precies wat wij met de OUTtv Media Award willen bereiken', aldus Putman. 'Nicole & Hugo zetten zich daarentegen al jaren in voor de homogemeenschap. Dat ze voor hun vaarweloptreden de Antwerp Pride en het homohuwelijk van Jens Geerts en Robin Vissenaekens kozen, is daar nogmaals het bewijs van.'

Naast de Vlaamse genomineerden zijn er nog een aantal buitenlanders genomineerd: de Amerikaanse acteurs Colton Haynes en Conrad Ricamora, de Canadese premier Justin Trudeau, de Amerikaanse transgenderatleet Chris Mosier en het Amerikaanse dragqueen-icoon RuPaul.

Vorig jaar brachten meer dan 1.200 homo's hun stem uit en won Belgisch premier Charles Michel de OUTtv Media Award toen hij zich in 2015 op de Algemene Vergadering van de VN in New York, openlijk uitsprak over de rechten van LHBT's. In 2014 ging de award naar Eurovisiesongfestivalwinnares Conchita Wurst.

Stemmen kan tot en met 2 oktober via de website of Facebookpagina van OUTtv. De rechtstreekse link is: http://www.app.je/outtv-award.

De uitreiking van de OUTtv Media Award wordt op Coming Outdag (11 oktober) aanstaande uitgezonden op OUTtv. Bekijk hier de uitreiking van vorig jaar: https://www.youtube.com/watch?v=I6AZ98iuTqw

OUTtv is dé digitale tv-zender voor de gay- en openminded, te bekijken op kanaal 360 via de pakketten Play & Play More van Telenet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers