Hoofdredactie VRT Nieuws bevestigt vertrouwen in 'De Afspraak'

woensdag 14 oktober 2015

Na de woelige personeelsvergadering van gisteren komt de hoofdredactie van VRT Nieuws vandaag opnieuw naar buiten met een persbericht. Hierin bevestigt ze het vertrouwen in de ploeg van het Canvas-programma 'De Afspraak'.

Nooit was 'De Afspraak' zo brandend actueel als de voorbije dagen. Na het persbericht rond het omstreden interview met de Syriëstrijder op maandag en de woelige personeelsvergadering op de nieuwsvloer van VRT Nieuws, komt de hoofdredactie vandaag met een nieuwe persverklaring. Hierin bevestigt de hoofdredactie het vertrouwen in de medewerkers van 'De Afspraak', de dagelijkse actuashow met Bart Schols.

'De voorbije dagen was heel wat te doen over het studiogesprek met Younes Delefortrie in 'De Afspraak' en het standpunt van de hoofdredactie van VRT Nieuws daarover', zegt Carl Voet, de hoofdredacteur van actuaprogramma's televisie VRT Nieuws.

'Naar aanleiding hiervan wil de hoofdredactie nogmaals benadrukken dat ze haar volste vertrouwen behoudt in "De Afspraak'. Ze gelooft in de redactie die het programma met veel gedrevenheid maakt en in Bart Schols als presentator en uithangbord van het dagelijkse actuaprogramma op Canvas.'

Dit nieuwe persbericht komt er omdat heel wat medewerkers en schermgezichten van de nieuwsredactie verontwaardigd waren over de aanpak van hun hoofdredactie. Met deze nieuwe reactie wil de VRT-hoofdredactie nu de gemoederen bedaren. Afwachten of dit ook lukt.

Peeters ontroert Schols
Ook op het scherm kwam er dinsdagavond openlijke steun voor presentator Bart Schols. Bij het afsluiten van zijn programma onderbrak studiogast Bart Peeters hem met enkele bemoedigende woorden van steun. Deze deden duidelijk deugd want een zichtbaar ontroerde Bart Schols had moeite met het afsluiten van zijn programma.



Lees ook:
VRT-journalisten boos over aanpak hoofdredactie
VRT censureert omstreden interview 'De Afspraak'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers