Hoofdredactie VRT Nieuws bevestigt vertrouwen in 'De Afspraak'

woensdag 14 oktober 2015

Na de woelige personeelsvergadering van gisteren komt de hoofdredactie van VRT Nieuws vandaag opnieuw naar buiten met een persbericht. Hierin bevestigt ze het vertrouwen in de ploeg van het Canvas-programma 'De Afspraak'.

Nooit was 'De Afspraak' zo brandend actueel als de voorbije dagen. Na het persbericht rond het omstreden interview met de Syriëstrijder op maandag en de woelige personeelsvergadering op de nieuwsvloer van VRT Nieuws, komt de hoofdredactie vandaag met een nieuwe persverklaring. Hierin bevestigt de hoofdredactie het vertrouwen in de medewerkers van 'De Afspraak', de dagelijkse actuashow met Bart Schols.

'De voorbije dagen was heel wat te doen over het studiogesprek met Younes Delefortrie in 'De Afspraak' en het standpunt van de hoofdredactie van VRT Nieuws daarover', zegt Carl Voet, de hoofdredacteur van actuaprogramma's televisie VRT Nieuws.

'Naar aanleiding hiervan wil de hoofdredactie nogmaals benadrukken dat ze haar volste vertrouwen behoudt in "De Afspraak'. Ze gelooft in de redactie die het programma met veel gedrevenheid maakt en in Bart Schols als presentator en uithangbord van het dagelijkse actuaprogramma op Canvas.'

Dit nieuwe persbericht komt er omdat heel wat medewerkers en schermgezichten van de nieuwsredactie verontwaardigd waren over de aanpak van hun hoofdredactie. Met deze nieuwe reactie wil de VRT-hoofdredactie nu de gemoederen bedaren. Afwachten of dit ook lukt.

Peeters ontroert Schols
Ook op het scherm kwam er dinsdagavond openlijke steun voor presentator Bart Schols. Bij het afsluiten van zijn programma onderbrak studiogast Bart Peeters hem met enkele bemoedigende woorden van steun. Deze deden duidelijk deugd want een zichtbaar ontroerde Bart Schols had moeite met het afsluiten van zijn programma.


Lees ook:
VRT-journalisten boos over aanpak hoofdredactie
VRT censureert omstreden interview 'De Afspraak'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers