'Idool 2011': reddingsboei houdt Kevin in de wedstrijd

vrijdag 22 april 2011

Vrijdag werd vanuit Lint de zesde liveshow van 'Idool 2011' uitgezonden. Deze aflevering stond volledig in het teken van de rock. Opener van de avond was Kevin die een eigen interpretatie gaf van het nummer 'Beat it' van Michael Jackson. De sfeer zat er meteen goed in, al was de commentaar niet allemaal even positief. Gastjury Ray Cokes vond het alvast een puike prestatie van Kevin.

Groot nieuws in deze liveshow van 'Idool 2011'. Manuel en Kato: ze zijn écht een koppel! Een feit dat bij zowel de fans van Kato als Manuel insloeg als een bom. Maar bij 'Idool' draait het toch nog om de muzikale prestaties.


Het weze duidelijk dat het thema rock niet bij iedereen even goed lag. Kato kreeg best wel wat kritiek te verwerken over haar interpretatie van Alanis Morisette. En na het nummer van Dennis vloog de jury mekaar ei zo na in de haren. Gelukkig riep Koen Wauters de heisa tijdig een halt toe. Kristof kreeg dan weer vooral positieve commentaar.

En dan was het nog wachten op de acts van Maureen en... Manuel. Ray Cokes was absoluut niet onder de indruk van de prestatie van Manuel. Hij zei zelfs onomwonden dat het slecht was. Wat uiteraard resulteerde in boegeroep van het publiek in de zaal. Maureen werd uiteindelijk nog vrij positief beoordeeld, maar toch was jurylid Wouter niet helemaal gelukkig met haar optreden. En ja, er kan er maar één winnen natuurlijk.

Wie moest vrijdag de wedstrijd verlaten? Het was weer spannend afwachten voor de idolen. Maar uiteindelijk was het Kevin die het minste steun kon verzamelen van het stemmende publiek. Ongetwijfeld zijn er nu in Vlaanderen een pak gebroken meisjesharten. Maar zoals Jean Blaute steeds blijft benadrukken: 'het is natuurlijk een wedstrijd'.

Reddingsboei
Na rijp beraad besloot de jury om de felbegeerde reddingsboei alsnog te gebruiken. Kevin kan hierdoor in de wedstrijd blijven. Dit uiteraard tot groot jolijt van het publiek in de studio. Voor de volgende aflevering betekent dit wel dat er 2 kandidaten uit de wedstrijd moeten verdwijnen.

Volgende week brengen de 'Idool'-kandidaten elk 2 nummers. Te gast zijn dan onder anderen Bob Sinclar en Milk Inc. frontman Regi Penxten.

TV-Visie was vrijdag aanwezig in Lint, later dit weekend krijg je nog een pak foto's te zien!

Word NU fan van TV-Visie op Facebook en kom alles over 'Idool 2011' te weten!

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers