'Idool'-afvaller Izzy krijgt spreekverbod van vtm

dinsdag 5 april 2011

Izzy Van Aelst, frontman van de band Epic Lane, viel enkele weken geleden af in de talentenjacht 'Idool 2011' op vtm. Een dag later stelde Epic Lane op Radio 2 en MNM hun eerste single 'Chasing Jolly Jumper' voor. Nadat de band in het één programma 'De Zevende Dag' een live versie van het nummer bracht, besluit vtm om Izzy een publiek spreekverbod op te leggen. Dat meldt het management van de groep.

Jan Leers, bassist Epic Lane: 'Ik speel al enkele jaren met Izzy samen in verschillende bands en Epic Lane bestaat al lang voordat Izzy aan zijn 'Idool'-avontuur begon. Ook tijdens de wedstrijd zijn wij met Epic Lane blijven repeteren en aan nummers werken. In het 'Idool'-contract staat een clausule die aan Izzy (niet aan de band) verbiedt om commerciële afspraken te maken met betrekking tot zijn muzikale capaciteiten (sic). Waarschijnlijk wil vtm voorkomen dat afgevallen 'Idool'-kandidaten via hun muziek geld verdienen zonder dat daarvan iets terugvloeit naar de commerciële zender. En daar willen wij gerust met de hele band begrip voor opbrengen. Maar niemand verdient een eurocent aan onze single: geen producer, geen platenmaatschappij en ook wijzelf niet. Iedereen die wil kan de single gewoon gratis downloaden op onze site.'


'Sinds de lancering van de single probeert vtm om de ontwikkeling van de band af te remmen. Verschijningen in de media worden in dat kader niet geapprecieerd', aldus nog het persbericht.

Thomas Naveau, drummer Epic Lane: 'Blijkbaar had Izzy toestemming moeten vragen voor zijn verschijning in 'De Zevende Dag'. Maar aangezien we daar als band Epic Lane stonden, dachten wij dat dit niet nodig was. vtm heeft ons daarover achteraf gecontacteerd en gevraagd om dat in de toekomst wel te doen. In principe mogen wij maandag 11 april op ROB-TV (de regionale tv-zender voor Leuven en omstreken) onze single live brengen. Zoals afgesproken werd dat voorstel voorgelegd aan vtm, maar zij weigeren om hiervoor toestemming te geven. Ook gaven zij aan om in de toekomst een dergelijke toestemming systematisch te weigeren uit vrees voor te weinig ontplooiingskansen voor de overblijvende 'Idool'-kandidaten. Nochtans denk ik dat wij met Epic Lane de overblijvende kandidaten helemaal niet in de weg lopen en gunnen we elk van hen de finale overwinning.'

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers