Ijsmaker dagvaardt Lommel voor 'Crème de la Crème'

dinsdag 12 maart 2013

Ijsmaker Rik Zweegers heeft de stad Lommel gedagvaard voor het gebruik van de naam 'Crème de la Crème', dat schrijft Het Belang van Limburg. Zweegers' bedrijf heeft dezelfde naam als de VTM-serie die in Lommel werd gesitueerd.

Maandag werd de laatste aflevering van de goed bekeken VTM-serie 'Crème de la Crème' uitgezonden. Gaststad Lommel wil ook in de komende weken en maanden nog een graantje meepikken van het succes van de serie en lanceerde een glazen ijscoupe. De stad vroeg bij de voorstelling de aanwezig pers echter om niet over de 'Crème de la Crème ijscoupe' te spreken. Dit omdat ze vermoedelijk commotie wilden vermijden.

Maar Hasselaar Rik Zweegers is duidelijk. 'De titel van de serie is aan ons bedrijf ontleend. Wij hebben meegewerkt aan de voorbereiding van het programma, en zelfs nog materiaal geleverd dat in de serie gebruikt werd. Maar vanaf een zeker moment werden we overal buiten gehouden', zegt hij in Het Belang van Limburg. Hij zegt ook niks te weten van de ijscoupe-actie.

Zweegers heeft nu een deurwaarder met een dagvaarding gestuurd naar de stad Lommel, toerisme Lommel en de provincie Limburg. 'De naam Crème de la Crème is van ons', zo stelt de boze ondernemer.

Bron: hbvl.be


Herbekijk de slotaflevering!
cremedelacreme

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers