Illusiecakes en tranen: 'Bake Off Vlaanderen' is terug - VIDEO

dinsdag 28 augustus 2018

De witte 'Bake Off'-tent is vanaf morgen terug voor een tweede seizoen. Presentator Wim Opbrouck verwelkomt opnieuw tien thuisbakkers voor een wedstrijd die acht weken duurt.

Op het einde mag een van hen zich kronen tot Beste Thuisbakker van Vlaanderen.


Onder de kandidaten enkele opvallende gezichten. Zo is er onder andere Lucas, met zijn zestien jaar wereldwijd de jongste 'Bake Off'-bakker. Of Georges, de oudste van het gezelschap en CEO van snelwegrestaurants overal te lande. De Merelbeekse Saadia brengt dan weer een portie Marokkaanse kruiden én onversneden spanning naar de tent wanneer haar verrassingscake een dramatische wending neemt.


Presentator Wim Opbrouck vangt de kopzorgen, trillende handen en zelfs tranen op met opbeurende patisseriepoëzie. Bakkers die in tranen opgeven en de tent verlaten, brengt hij met een troostende schouder terug naar hun kookeiland.

Drie opdrachten krijgen de hobbybakkers. Een signatuurgebak waarin ze hun eigen stempel op een klassieker moeten drukken, een technische proef waarin ze een onvolledig recept tot een goed einde moeten brengen en een spektakelstuk.

Het spektakelstuk in week 1 is een illusiecake. Dat is een baksel waarvan je op het eerste gezicht niet vermoedt dat het een cake is. Op de baktafels verschijnen brooddozen, kruidentuintjes, cactussen, theepotten, kokosnoten en zelfs doodskoppen.De professionele jury proeft en bepaalt wie deze eerste week al de tent moet verlaten en wie de eerste Beste Bakker wordt. Brussels patissier Herman Van Dender is van geen kleintje vervaard: hij levert aan het paleis en verzorgde onlangs nog een dessertenbuffet op een NAVO-top voor onder andere Melania Trump. Hij wordt bijgestaan door food historica en culinair auteur Regula Ysewyn.

'Bake Off Vlaanderen', vanaf 29 augustus elke woensdag om 20.35 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers