INDI gaat interactief zonder Telenet

zaterdag 28 april 2007

INDI gaat de onderhandelingen met Telenet niet meer afwachten om te starten met interactieve televisiediensten zoals 'Net Gemist' (VRT) en 'iWatch' (VMMa).

I


NDI is het digitale televisieplatform van de zuivere intercommunales (Interelectra, Integan, PBE en WVEM). Nu biedt INDI nog geen interactieve diensten aan. Zo kunnen de kijkers van de zuivere intercommunales nog geen programma's bekijken op aanvraag en kunnen ze ook nog niet interageren in tv-programma's met de inmiddels beruchte rode knop.

INDI is volop bezig met het ontwikkelen van de interactieve diensten, verklaart woordvoerder Eddy Beyltjens. Het bedrijf hoopt om nog vóór de zomer hun eerste interactieve dienst te lanceren. Om gebruik te kunnen maken van de interactieve toepassingen zal je wel één van de twee nieuwe settopboxen voor HDTV in huis moeten halen.

Blijkbaar wacht INDI niet op het resultaat van de onderhandelingen die het met Telenet voert. INDI heeft immers al een tijdje ruzie met het Mechelse bedrijf over het aanbieden van interactieve diensten. Bij de oprichting van Telenet verwierf het immers het recht om een aantal 'punt-tot-punt'-diensten aan te bieden op het kabelnet van Interelectra, Integan, PBE en WVEM.

De vraag is immers wat geïnterpreteerd wordt onder 'punt-tot-punt'-communicatie. Er bestaat consensus dat telefonie en internet onder deze noemer vallen, maar over interactieve televisie bestaat dus discussie. Telenet beweert dat dit ook een 'punt-tot-punt'-dienst is, terwijl de zuivere intercommunales het tegendeel beweren. De onderhandelingen leverden tot nu nog niets op.

Het is zeker niet de eerste keer dat het vodden zijn tussen de zuivere intercommunales Telenet. INDI ontstond immers toen Interkabel (de verzamelnaam voor de vier zuivere intercommunales) het niet eens raakte met Telenet over de ontwikkeling van een gezamenlijk digitaal televisieplatform. Vorig jaar leverden nieuwe toenaderingspogingen niets op.

Bron: ZDNet

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers