Inschrijven voor 'Eurosong' kan vanaf nu!

vrijdag 23 augustus 2013

In 2014 trekt Eén op zondagavond opnieuw alle registers open voor een nationale voorronde van het Eurovisiesongfestival, en dat met een gloednieuw format.

Wie er altijd al van droomde om ooit op het grootste podium van Europa te staan, kan zich vanaf nu kandidaat stellen voor Eurosong 2014.


Kandidaten voor Eurosong 2014 moeten een filmpje van zichzelf insturen waarin ze een Eurovisiesongfestival-nummer coveren. Ze hoeven zich dus niet in te schrijven met een eigen nummer. Van dat Songfestivalnummer kunnen ze helemaal hun eigen ding maken. Of het nu gaat om een rockversie van 'Waterloo', een dansbare 'Hardrock Hallelujah' of een ingetogen 'Je t’adore'; alles mag, niets moet. Voor de keuze van hun nummer hebben ze de keuze uit 58 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Kandidaten kunnen individueel deelnemen of in een groep van maximum zes personen.

Inschrijven en een filmpje insturen kan ofwel via het inschrijvingsformulier op http://www.een.be, ofwel door een inschrijvingsformulier te downloaden op de website en dat samen met het filmpje op te sturen naar volgend adres:

Eén-Eurosong
1043 Brussel

De inschrijving moet de Eurosong-redactie ten laatste op maandag 7 oktober om 9.00 uur bereikt hebben. De winnaar van Eurosong 2014 staat in mei volgend jaar op het grote podium van het Eurovisiesongfestival in Denemarken.

Songs inzenden
Samen met de zoektocht naar kandidaten start ook de zoektocht naar een nummer dat België op het Eurovisiesongfestival aan de overwinning kan helpen. Tekstschrijvers en componisten kunnen nummers voor Eurosong 2014 inzenden via eurosong@een.be. Het moet telkens gaan om een origineel nummer van maximum drie minuten, dat nog niet eerder verschenen is.

Inschrijven voor het Eurovisiesongfestival kan via http://www.een.be Songs insturen kan via eurosong@een.be.


Lees ook:
VRT komt 'heel snel' met nieuws over Eurosong

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers