Italiaans bedrijf wil rechten Belgisch voetbal kopen

donderdag 23 januari 2014

Er is een kaper op de kust voor Telenet in de strijd om de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Het Italiaanse bedrijf MP & Silva wil 70 miljoen per jaar bieden.

MP & Silva is een grote speler op de internationale voetbalmarkt. Zo bezit het ondermeer al de rechten van de Italiaanse en de Britse topcompetities. Het heeft, in tegenstelling tot Telenet, geen interesse om met een eigen voetbalzender te beginnen. Vrijdag komt de Pro League bijeen om over de verschillende voorstellen te praten. Mogelijk valt dan al een beslissing.

Telenet vs. MP & Silva
Telenet heeft een lucratief voorstel gedaan waarbij het samen met de Belgische eersteklasseclubs een eigen voetbalzender wil oprichten. Dat zou de clubs jaarlijks een bedrag van 75 miljoen euro opleveren. Grotere clubs vrezen wel dat, als de Jupiler Pro League met Telenet gaat samenwerken er een te grote macht bij de Mechelse kabelaar komt te liggen.

MP & Silva wil geen eigen voetbalzender én belooft een bedag van 70 miljoen euro. Dat is dus minder dan wat Telenet ter beschikking stelt. Maar vooral de grotere voetbalcubs zien wel iets in het voorstel van de Italianen. Dat wil namelijk de beelden van het Belgische voetbal ook internationaal gaaan verdelen. En daar hebben veel clubs wel oren naar. 'Het grote voordeel is dat we in dit scenario niet zelf met de rechten moeten gaan leuren. We krijgen ons geld en moeten er ons daarna niets meer van aantrekken. Bovendien wordt het voetbal op een onafhankelijke manier geveild wanneer we met MP & Silva in zee gaan', zo zeggen de grotere voetbalclubs.

Vrijdag wordt er op de Pro League vergaderd en zal er vermoedelijk snel een beslissing volgen.

Bron: demorgen.beLees ook:
Telenet denkt aan eigen voetbalzender

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers