Jan De Meulemeester verlaat VTM NIEUWS

vrijdag 12 juli 2019

Geheel onverwacht heeft politiek verslaggever Jan De Meulemeester op Twitter zijn vertrek bij VTM NIEUWS aangekondigd. De Meulemeester werkte sinds 2013 op de nieuwsdienst van VTM.

Een reden voor het opstappen van De Meulemeester is nog niet bekend. Zelf zegt de journalist dat het vertrek 'in onderling overleg' gebeurde en dat hij de beslissing nam 'na een goed gesprek en zonder rancune'.


Volgens Het Nieuwsblad zou De Meulemeesters vertrek 'een bedrijfsmatige zet' zijn. Door de samenvloeiing van MEDIALAAN met De Persgroep Publishing moeten diverse redacties samensmelten. Vorig jaar waren er ook een aantal interne problemen bij VTM NIEUWS die de kop kostten van nieuwschef Kris Hoflack. Nicholas Lataire en An Goovaerts staan sindsdien aan het hoofd van VTM NIEUWS. Binnenkort keert oudgediende Klaus Van Isacker terug als hoofdredacteur van de nieuwsdienst. Of dit alles de voedingsbodem is geweest van het vertrek van De Meulemeester is voorlopig niet bekend.

Jan De Meulemeester werkt sinds 2013 bij VTM. Hij kwam over van de VRT. Daar werkte hij sinds 2005 als redacteur bij 'Terzake', 'Phara' en de verkiezingsprogramma's.

Wat De Meulemeester in de toekomst gaat doen, is nog niet duidelijk.

Bon: nieuwsblad.be


Lees ook:
Klaus Van Isacker keert terug naar VTM NIEUWS

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers