Jeroen Meus trekt met 'Dagelijkse Zomerkost' naar Spanje

dinsdag 15 mei 2018

De zomer is in aantocht en dat betekent ook een nieuwe vakantieversie van 'Dagelijkse Kost'. Na de succesvolle 'Dagelijkse Zomerkost' van vorig jaar, trekt het populaire kookprogramma van Jeroen Meus deze zomer opnieuw de wijde wereld in, naar het mooie Spanje.

Vorige zomer reisde Jeroen met zijn mobiele keuken naar drie Vlaamse trekpleisters: het Zilvermeer in Mol, de Ardennen en de Belgische kust. Deze zomer pakt hij zijn koffers richting Spanje waar hij vijf weken lang zal koken voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman, en zichzelf natuurlijk. Van Benidorm aan de Costa Blanca over Archidona in Andalusië tot Palafrugell in Catalonië. Op het menu staan zomerse gerechten, van lunch tot dessert, van tapa tot diner.


Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op. Al kokend ontmoet hij vakantiegangers en locals die natuurlijk ook mogen proeven van de gerechten en van de zuiderse sfeer. Hun verhalen en reiservaringen worden zo een van de vele ingrediënten van de nieuwe reeks 'Dagelijkse Zomerkost'.

Speelse tussenstop
Voordat Jeroen met zijn crew naar de Spaanse zon reist, maakt hij nog een bijzondere stop in Vlaanderen. Hij gaat een weekje speelpleinen met de Vlaamse jeugd. Tijdens de eerste dagen van 'Dagelijkse Zomerkost' wordt er dus gekookt tussen en voor een hele hoop zalig spelende kinderen.

Jeroen: ''Dagelijkse Kost' doet deze zomer gewoon torea-door (lacht). We kiezen voor 100% zon en trekken van Leuven over het speelplein naar Spanje, een van de favoriete vakantiebestemmingen van veel Vlamingen.'

Het Spaanse avontuur van Jeroen op de voet volgen kan via de Facebookpagina en het Instagramaccount van 'Dagelijkse Kost'. Alle recepten van 'Dagelijkse Zomerkost' verschijnen ook op de website dagelijksekost.een.be.

'​Dagelijkse Zomerkost', vanaf 16 juli elke werkdag om 19.40 uur op Eén, met een compilatie elke zaterdag om 19.35 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers