Joe brengt 'De Familie Backeljau' terug voor 'Celebrate the 90's'

maandag 2 december 2019
Foto: Joe - © DPG Media 2019

The nineties are back! Naar jaarlijkse gewoonte vieren de Joe-dj's vanaf vandaag, maandag 2 december, tot vrijdag 6 december de iconische jaren 90.

De hele week lang weerklinken de 500 favoriete 90's-platen van luisteraars in de Top 500 op de radiozender. Speciaal voor de gelegenheid brengt Joe ook 'De Familie Backeljau' met Luk Wyns en de 'Geloof-, Hoop- en Liefdeshow' met Birgit Van Mol terug naar de radio.

Sven Ornelis: 'De jaren 90 doen onze Joe-luisteraars terugdenken aan heel wat belevenissen uit hun tienerjaren zoals hun eerste fuif of het behalen van hun rijbewijs. Er kleven heel wat herinneringen aan de muziek uit die tijd, dus heerlijk om dat deze week bij Joe te herbeleven. We halen ook wat iconische programma’s terug.'

De Familie 'Backeljoe' met Luk Wyns
In de jaren 80 werden er heel wat iconische programma's opgestart, waaronder ook de 'Familie Backeljau' op de radio. 'De Familie Backeljau' was razend populair en werd in 1994 door VTM naar het tv-scherm gebracht. Speciaal voor 'Celebrate the 90's' vond Joe het tijd voor een revival. De radiozender vroeg Luk Wyns - bedenker en scenarist - om, zoals het allemaal oorspronkelijk begonnen is, een luisterverhaal uit te schrijven en de verschillende stemmetjes in te spreken:

Luk Wyns: ''De Familie Backeljau' begon als hoorspel waarbij ikzelf alle stemmen voor mijn rekening nam, waarna een vervolg bij VTM volgde. Nu, meer dan 20 jaar later, heb ik Çois, Maria, Franky, Sabrina en de Bomma naar 2019 gekatapulteerd en geven ze onomwonden hun visie over thema’s als Tinder, Trump, klimaatspijbelaars, burn out, diversiteit en Zwarte Piet. Op 20 jaar tijd onderging de wereld een onbeschrijfelijke metamorfose, al zijn die goeie ouwe Backeljau's nog geen haar veranderd. Voor de gelegenheid is het wel 'de Familie Backeljoe' (lacht)!'

Maandagochtend kregen de Joe-luisteraars de eerste aflevering van de 5-delige mini-reeks te horen. Het vervolg op de eerste aflevering kunnen luisteraars deze week dagelijks volgen bij ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx rond 7.45 uur en bij avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck rond 18.10 uur. Herbeluister via joe.be de eerste aflevering van 'De Familie Backeljoe'.

Birgit Van Mol vult de avond met geloof, hoop én liefde
Naast 'De Familie Backeljau' waren ook de zondagavonden in de jaren '90 legendarisch met het radioprogramma 'De Geloof-, Hoop- en Liefdeshow'. Voor de gelegenheid kruipt Birgit Van Mol, de presentatrice van toen, deze week nog eens achter de radiomicrofoon. Tijdens haar show zal Birgit net zoals toen de leukste muzieknummers spelen die geloof, hoop en liefde uitstralen en kunnen luisteraars gedichten insturen en voordragen. Daarnaast blijven topics zoals zingeving en eenzaamheid opnieuw niet onbesproken. Birgit is vanaf nu tot donderdag 5 december te horen bij Joe tussen 19.00 en 21.00 uur.

Birgit Van Mol: 'Tijdens de voorbereidingen hoorde ik de originele tune van de show en ik voelde me meteen terug in de onbezorgde jaren '90. Wel een beetje spannend om het programma na 22 jaar weer van onder het stof te halen. We gaan er sowieso wel een eigentijdse twist aan geven. Ik kijk alvast uit naar de leuke en warme verhalen van luisteraars.'

'90's Top 500': de beste 90’s-hits gekozen door de Joe-luisteraars
Deze week draaien de Joe-dj’s elke dag tussen 9.00 en 18.00 uur de 500 beste 90's hits gekozen door luisteraars. Alexandra Potvin en Jan Bosman presenteren van 9.00 tot 12.00 uur, Carl Schmitz en Tess Goossens sluiten aan (12.00 - 16.00 uur) en Raf Van Brussel en Rani De Coninck sluiten elke dag het overzicht af (16.00 - 18.00 uur).

Na deze 90's-week zin gekregen om de tv-afleveringen van de Familie Backeljau te herbekijken? De zes seizoenen zijn beschikbaar via VTM GO.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers