'Karrewiet' brengt ook in de zomer de actualiteit op kindermaat

dinsdag 25 juni 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

De zomervakantie staat voor de deur. 'Karrewiet' is net zoals ieder jaar deze zomer niet te zien op televisie, maar ook tijdens de vakantie wil 'Karrewiet' er zijn voor de Ketnetters.

Het jongerenjournaal van Ketnet informeert de Ketnetters ook in de zomer op kindermaat. Dagelijks kunnen de Ketnetters terecht op Ketnet.be/Karrewiet voor de actualiteit.

'In juli en augustus brengt 'Karrewiet' 7 dagen per week het belangrijkste binnenlandse én buitenlandse nieuws  op de site van Ketnet. Met ook het dagelijkse weerbericht, de 'vraag van de dag' en natuurlijk ook de laatste weetjes uit showbizzland blijven de Karrewieters helemaal up to date', zegt Katrien Vanderslycken, Themachef JONG van VRT NWS.

Dit najaar brengt Karrewiet het nieuws op kindermaat op YouTube met een eigen kanaal. Ketnet wil daar zijn waar de Ketnetters zich bevinden en YouTube is enorm populair in de doelgroep. De 'Karrewiet'-app stopt vanaf deze zomer met het leveren van dagelijkse updates.

'We blijven met 'Karrewiet' inzetten op een sterk en innovatief nieuwsaanbod op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op deze platformen bieden video’s, games en interacties elke dag opnieuw een mix van ontspanning en informatie. Daarnaast willen we met Karrewiet ook gericht aanwezig zijn op digitale platformen waar kinderen naar informatie op zoek gaan. Zo blijven we inspelen op het veranderend mediagebruik en blijft 'Karrewiet' ook daar referentie voor nieuws op maat van onze doelgroep', aldus Sam Ickx, Digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet.

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen de Ketnetters voor 'Karrewiet', naast de dagelijkse uitzending op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app, ook terecht op YouTube.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers