Ketnet is verhuisd: derde VRT-kanaal officieel gestart!

dinsdag 1 mei 2012

Wekenlang hebben de Ketnetters ernaar toegeleefd. En dinsdag was het zover: het grote verhuismoment van Ketnet. Na 15 jaar een kanaal te hebben gedeeld met Canvas, kan Ketnet nu écht ongestoord zijn eigen ding doen op het nieuwe kanaal 12, van 6.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds.

Het hoogtepunt van de dag was 'De Grote Verhuisshow', tussen 8.00 en 10.00 uur. Daarin maakten de wrappers samen met allerlei bekende Ketnet-gezichten van vroeger en nu letterlijk en figuurlijk de overstap naar het nieuwe Ketnet.


35.000 verhuisdozen
Om zich voor te bereiden op de grote verhuisdag hadden meer dan 35.000 Ketnetters zich de voorbije weken op Ketnet.be veranderd in een verhuisdoos. En die werden allemaal - al dan niet symbolisch - versjouwd van het oude naar het nieuwe Ketnet. Daarvoor zorgden de wrappers in de 'Grote Verhuisshow', die simultaan maar toch in verschillende versies te zien was op het oude én het nieuwe kanaal. Charlotte en Melvin, Niels en Veronique, Peter en Kristien kwamen handen te kort om alles in goede banen te leiden. Gelukkig kregen ze de hulp van Kaatje en Kamiel, Samson & Gert, de Klumpies, Bumba, Bartel van 'X-Treem', Oma en Opa Fonkel, de jongeren van 'De Elfenheuvel', 'Rox' en 'Galaxy Park', de Pretman en nog vele anderen.

We zagen ook dat Markske van 'F.C. De Kampioenen' alle verhuizers verwende met lekkere chocomelk en hoe Merel van 'Amika' de allereerste keer 'Piep Piep Piep Hoer'’ mocht spelen op de nieuwe Ketnet-plek. Laura Omloop leerde Oma Fonkel en de anderen jodelen.

Ook Jelle Cleymans zorgde voor een muzikale noot, want hij zong samen met Samson & Gert en de anderen 'Vrolijke Vrienden'. De Mierifant uit Zingaburia schreef speciaal voor de verhuisshow een nieuwe wereldhit. En de titel voor 'beste verhuizer' ging naar Mega Mindy, want zij kon acht dozen tegelijk verhuizen!

Iedereen was in zijn nopjes, niet in het minst netmanager Catherine Castille: 'Op het nieuwe kanaal kunnen we onze rol voluit spelen, zonder programmaonderbrekingen door sport of actualiteit, zoals dat vroeger geregeld het geval was. Met onze nieuwe en uitgebalanceerde programmastrategie kunnen we nu op elk moment van de dag de kinderen op de best mogelijke manier aanspreken. We willen uiteraard niet dat kinderen een hele dag voor de TV zitten, maar we willen er wel zijn op de momenten dat kinderen er behoefte aan hebben, met een aangepast aanbod voor onze verschillende doelgroepen. Zo kunnen we onze openbare omroepopdracht optimaal invullen: kinderen begeleiden bij het opgroeien, hen coachen en stimuleren om zichzelf te ontplooien, om creatief bezig te zijn, kennis te maken met kunst en cultuur, te spelen en te sporten. We helpen hen ook om de wereld om hen heen te ontdekken en er met een open en genuanceerde blik naar te kijken. Dát willen wij bereiken met Ketnet en daartoe geeft het nieuwe kanaal ons meer mogelijkheden dan ooit tevoren.'

Nog meer goed nieuws
Het grote verhuisfeest gaat ook de volgende dagen nog door. Dagelijks gaat een wrapper met een verrassingsdoos op bezoek bij een Ketnetter die zichzelf op Ketnet.be in een verhuisdoos heeft veranderd en de verhuisaffiche aan het raam heeft gehangen. En de hele week lang komt er nog schoon volk langs bij Ketnet op zijn nieuwe kanaal: Woensdag zijn dat Laura Omloop en Stan Van Samang. Ze zingen samen 'Zijn we alleen?'. Donderdag brengt Tom Dice zijn nieuwe hit 'Utopia'.
Vrijdag is Gers Pardoel te gast, samen met Sef, om 'Bagagedrager' live te zingen. En dit weekend in 'Ketnet King Size' komen Kevin Van der Perren (zaterdag) en Jacques Vermeire (zondag) op bezoek.

Ketnet op 12
Ketnet is vanaf vandaag dus te bekijken op zijn nieuwe kanaal Op 12. Tot en met zondag 13 mei zit het Ketnet-signaal ook nog op het Canvas-kanaal, met een duidelijke doorverwijzing naar Op 12. Het overgrote deel van de kijkers vindt het nieuwe kanaal effectief op nummer 12. Maar er zijn een aantal uitzonderingen. Daarbij moet een onderscheid gemaakt worden tussen analoge en digitale kijkers, tussen de operatoren en tussen de regio’s van ontvangst. De abonnees worden door de operatoren geïnformeerd over de manier waarop ze Ketnet op het nieuwe kanaal kunnen vinden.

Digitaal

Telenet
Op nummer 12 in het Vlaams Gewest
Op nummer 112 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Belgacom
Op nummer 12 in het Vlaams Gewest
Op nummer 60 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Op nummer 232 in het Waals Gewest

Mobistar TV
Op nummer 12 bij Nederlandstalige abonnees
Op nummer 102 bij Franstalige abonnees

TV Vlaanderen
Op nummer 12 in heel het land
VOO (Brussel, Voeren en Wallonië)
Info: http://www.voo.be

Numéricable (Brussel)
Op nummer 12 bij Nederlandstalige abonnees
Op nummer 62 bij Franstalige abonnees
Op nummer 72 bij Engelstalige abonnees

Nederland
In Nederland nemen alle grote kabelmaatschappijen behalve Tele2 Ketnet op in het digitale basispakket.

Analoge kabeltelevisie

Telenet
De frequentie verschilt van regio tot regio. Telenet zorgt voor een duidelijke communicatie naar zijn abonnees.
Info: http://www.zenders.be en Telenet-infonummer 0800/66 064

VOO (Brussel en Voeren)
Info: http://www.voo.be Via antenne (DVBT)

'Ketnet', voortaan van 6.00 tot 20.00 uur op 12.

ketnetop12

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers