'Ketnet King Size' wuift wrapper Niels uit

vrijdag 5 september 2014

Op zaterdag 6 september begint het nieuwe seizoen van 'Ketnet King Size', hét populairste van alle Ketnet-programma's. De aftrap van het nieuwe seizoen van 'Ketnet King Size' gebeurt meteen groots en uitbundig met het afscheidsfeest van wrapper en presentator Niels Destadsbader.

Na zes jaar zwaait Ketnet Niels met gepast feestgedruis uit. Sander Gillis volgt Niels op als vast gezicht van de weekendochtenden op Ketnet en zal 'Ketnet King Size' vanaf zondag 7 september presenteren, afwisselend met vaste waarde Charlotte Leysen.


Eind september is het alweer feest want dan wordt de 250ste aflevering van 'Ketnet King Size' uitgezonden. Maar eigenlijk is 'Ketnet King Size' altijd een feest, met tal van fijne gasten en leuke rubrieken. Dit najaar komt er zelfs een nieuwe rubriek over filosofie. Waarom? Daarom!

250 keer 'Ketnet King Size'
Eind september bouwen de wrappers een King Size feestje, want dan vieren ze de 250ste aflevering van 'Ketnet King Size'. Een publiek van 250 kinderen past niet in de studio, dus trekt 'Ketnet King Size' naar de Ketnet-tuin waar alles nog groter en zotter is. En het feest begint al een week voordien, want de Ketnetters kunnen ook een stukje van 'Ketnet King Size' winnen: een spel dat gewoon bij hen thuis wordt opgenomen!

Fijne gasten
De Ketnetters zetten hun wekker op zaterdag- en zondagochtend dus best al maar om halfnegen want 'Ketnet King Size' belooft weer dolle pret. De leukste gasten verzeilen in de meest absurde situaties. Tom Waes, Team Rox, Tatyana & Leonard van Junior Musical, en Patje en Loredana van 2 Fabiola hebben hun komst al bevestigd!

Leuke rubrieken
Klassiekers als de 'Wilde Wasmachine', 'Het Snode Snotspel', 'Piep Piep Piep Hoera' en 'Redt de BV uit de WC' blijven op post. Maar er is ook de gloednieuwe rubriek 'Waarom? Daarom!'. Daarin stellen kinderen levensbeschouwelijke vragen en krijgen ze in drie minuten tijd mogelijke antwoorden aangereikt aan de hand van leuke animatiefilmpjes.

'Waarom? Daarom!' is bedacht door An Jordens, voormalig Ketnet-wrapper en momenteel Head of Content van het productiehuis Live Entertainment, dat de rubriek voor Ketnet maakt. An legt uit hoe het idee ontstaan is: 'Ik wou al heel lang een kinderreeks maken waarbij de kinderen eindeloos zouden kunnen filosoferen en stilstaan bij minder evidente dingen. Vragen waar de kinderen van vandaag mee zitten en waar ze eigenlijk altijd mee hebben gezeten. Ik heb in mijn directe omgeving onderzocht welke vragen door die kleine hoofdjes spoken, heb heel wat filosofische kinderboeken geraadpleegd en ben te rade gegaan bij een kinderpsychologe om zo uiteindelijk een selectie te maken van dertien thema’s. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de meest geschikte vorm om op deze vragen een mogelijk antwoord te bieden. Animatie bleek wat dat betreft ideaal. Je kan er heel veel verschillende verhalen mee vertellen, uitvergroten, grappiger maken zonder dat je iemand bruuskeert of te persoonlijk wordt. We hebben bewust gekozen voor een animatiestijl die vandaag opvalt tussen al die hedendaagse, hippe en coole animatiereeksen: zuivere kindertekeningen die bij de Ketnetters heel herkenbaar en eerlijk zullen overkomen.'

'Waarom? Daarom!' beweert zeker niet alle antwoorden en wijsheden in pacht te hebben. De reeks wil op de eerste plaats gevoelige thema’s bespreekbaar maken en kinderen laten weten dat ze niet alleen zitten met die vragen.

En daarnaast wil 'Waarom? Daarom!' uiteraard een aantal mogelijke antwoorden aanreiken. Antwoorden die zeker niet absoluut en definitief zijn, maar waarmee ze wel verder kunnen.
An Jordens: 'Misschien kunnen ook de ouders en leerkrachten deze kleine animatietjes gebruiken om er verder met hun kinderen over na te denken en te praten. Dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn!'

In 'Waarom? Daarom!' komen onder meer volgende vragen aan bod: Waarom leef ik eigenlijk?, Waarom liegen mensen? Kan je ook aan niets denken? Waarom scheiden mensen? Waarom word ik soms rood?

'Ketnet King Size', vanaf zaterdag 6 september om 8.30 uur op Ketnet. 'Waarom? Daarom?', vanaf zondag 14 september in 'Ketnet King Size'.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers