Ketnet start deze zomer met de opnames van twee nieuwe fictiereeksen

dinsdag 2 juli 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

Dinsdag 2 julie zijn de opnames gestart van twee gloednieuwe fictiereeksen voor Ketnet: 'De Hoppers' en 'Hoodie'. Ketnet zet in op sterke fictie van Vlaamse bodem met heel wat bekend en onbekend talent.

'Met 'De Hoppers' en 'Hoodie' brengt Ketnet opnieuw Vlaamse fictie van topniveau. We willen de Ketnetters laten genieten van een relevant en spannend verhaal in 'Hoodie' en van humor van de bovenste plank in 'De Hoppers'. Beide reeksen hebben een topcast met telkens heel wat vaste waarden, maar ook met beloftevol talent dat zijn eerste acteerstappen zet met deze projecten', vertelt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.

'De Hoppers'
'De Hoppers' is een nieuwe sitcom op Ketnet. De familie Hopper bestaat uit melancholische papa Geert, geflipte mama Jackie, hyperintelligente dochter Daria en zoon Arno, die er alles aan doet om in zo’n kort mogelijke tijd zo rijk mogelijk te worden. Zonder succes. (Verder nog een coole beste vriend, een superheldenfreak, de beste van de klas, een cynische directrice en een vreemd buurmeisje).

Het hoofdingrediënt van 'De Hoppers' is humor, met herkenbare én absurde situaties. Bekende namen als Bill Barberis ('Thuis'), Liesa Naert ('Eigen Kweek'), Elise Bundervoet ('De Luizenmoeder') en Frans Van der Aa ('Kulderzipken') staan op de set naast heel wat jong talent: Thomas De Smet ('Thuis'), Emma Vanthielen, Soukaina Hamdaoui, Jean Romy Manzila, Tine Roggeman ('Buck') en Mia Popa. De regie ligt in handen van Frederik Sonck ('Ghostrockers', 'K3: Love Cruise').

'De Hoppers' is een coproductie tussen Ketnet en Eyeworks en zal te zien zijn op Ketnet in het najaar van 2019.

'Hoodie'
'Hoodie' vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop ('WTfock'), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook ervaren rot Inge Paulussen ('Beau Séjour') stapt mee in deze nieuwe fictiereeks. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert & Anthony Nti.

'Hoodie' is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria en zal te zien zijn vanaf 2020 op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers