KEVIN WINT 'IDOOL 2011'!

vrijdag 20 mei 2011

Vrijdagavond werd vanuit Lint de grote finale van 'Idool 2011' uitgezonden. Finalisten Kato en Kevin wisten zich geruggesteund door de acht andere finalisten en de ongetwijfeld bekendste finaliste uit de eerste reeks van 'Idool' in 2003, Natalia Druyts. Het was volle bak in Lint met een volledig uitverkochte, stomende zaal vol dolenthousiaste fans. Publiek en pers zagen dat Kevin op het einde van de avond met de overwinning ging lopen!

Kevin opende de show met zijn auditienummer ‘Master Blaster’ van Stevie Wonder. Daarna trad Kato aan en zij zong ‘Pack Up’ van Eliza Doolittle, het nummer waarmee zij aan de auditie deelnam. In de finale van het nummer kreeg ze nog de steun van haar lief en ex-kandidaat Manuel. Hij reikte haar haar ukelele aan, het kleinood waarmee ze bij haar auditie de jury deed ontdooien. Als tweede act brachten de finalisten elk een duet met Natalia. Kato zong ‘I Want You Back’, Kevin deed ‘Drop a Little’.


Bij het favoriete nummer uit de hele ‘Idool’-reeks koos Kato voor het nummer dat ze zong in de allereerste liveshow, ‘Dancing On My Own’ van Robyn. Net als die eerste keer kreeg ze de zaal weer helemaal muisstil. Dit is duidelijk het genre waarin we Kato nog veel meer gaan horen… Daarna was het de beurt aan Kevin zijn favoriete nummer bracht, ‘Forget You’ van Cee Lo Green. En daar was hij weer, die typische funky sound van Kevin…

Wie maakt de droom waar?
Nog twee nummers te gaan… De spanning bereikte stilaan een hoogtepunt. ‘Broken Strings’ van James Morrison ft. Nelly Furtado werd door Kato en Kevin in duet gezongen. Het kon toen nog alle kanten uit. Op het scherm verscheen de ultieme vraag: ‘Voor wie wordt de droom werkelijkheid?’

Eén ding was al zeker: de winnaar kreeg meteen een eerste, eigen single. In de finale mochten Kato en Kevin hun ‘eigen’ nummer in première zingen. Voor Kevin was het de eerste keer dat hij ‘She's Got Moves’ bracht. Kato zong ‘The Joker’. En dat nummer viel bijzonder in de smaak bij Natalia. De single van de winnaar is vanaf zaterdag al meteen exclusief te koop bij ‘Free Record Shop’. Daarna zat het er helemaal op. Dan moest alleen het verdict nog vallen.

De jury was vrijdag tijdens de finale trouwens opvallend gematigd in de commentaar op de verschillende prestaties. Wel was duidelijk dat ook de jury meeging met de publieke opinie en Kevin net iets meer als winnaar zag dan Kato. Koen Buyse wenste hem zelfs een internationale carrière toe. Maar het publiek besliste…

Na een leuke liveshow vol fijne nummers en bijzonder geslaagde prestaties volgde dan de langverwachte uitslag. Zowel Kato als Kevin bestierven het ongetwijfeld van de zenuwen. En de broers Wauters stelden hun geduld met veel plezier op de proef. Maar dan kwam het hoge woord er toch uit: de winnaar van ‘Idool 2011’ werd: KEVIN!

TV-Visie was live in Lint aanwezig en nam meteen na de finale-uitzending een pak leuke foto’s. Je kan ze nog dit weekend hier bekijken!

Word nu fan van TV-Visie op Facebook!


Lees ook:
Wie wordt 'Idool 2011'?: Kevin of Kato (+ filmpjes!)

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers