Kijkcijferkanon 'De Luizenmoeder' krijgt Vlaamse versie

vrijdag 2 februari 2018
Foto: © AVROTROS 2018

Nederland is sinds kort helemaal in de ban van de komische reeks 'De Luizenmoeder'. Afgelopen zondagavond zapten maar liefst 2,5 miljoen kijkers naar NPO3 voor de derde aflevering. Nochtans startte de serie heel bescheiden.


'De Luizenmoeder' speelt zich af op een basisschool. Tijdens de eerste schooldag maakt nieuwkomer Hannah kennis met de andere moeders op de speelplaats. Ook de ontmoetingen met de voorzitster van de ouderraad en de schooldirecteur zorgen voor verrassende situaties. En dan is er nog juf Ank, een juf waarmee je het niet aan de stok wilt krijgen. Als er bij de dochter van Hannah een luis wordt ontdekt, wordt Hannah aangesteld als luizenmoeder.

Het is het begin van een reeks absurde situaties waar je als kijker ongemakkelijk wordt omdat ze zo herkenbaar zijn. Het spel tussen de verschillende personages, de weinig politiek correcte dialogen en een goede portie humor zorgen ervoor dat televisiekijkend Nederland smult van deze serie.

'De Luizenmoeder' is geprogrammeerd op NPO3, een zender die weinig bekeken wordt. De eerste aflevering kon rekenen op slechts 750.000 kijkers, wat op zich al een succesje was. In een mum van tijd brak de aflevering het record van het uitgesteld kijken. In de tweede week keken al ruim 1.4 miljoen Nederlanders lineair, een aantal dat vorige zondag klom tot ruim 2.5 miljoen kijkers.

En dat succes blijft ook niet onopgemerkt bij ons. Productiehuis Lecter Media, bekend van o.a. 'Groeten Uit..' en 'Project Axel', heeft de rechten gekocht voor een Vlaamse remake. Wanneer en voor welke zender 'De Luizenmoeder' gemaakt wordt, is nog niet duidelijk.Lees ook:
Nieuwe komedieserie 'De Luizenmoeder' over schoolpleinregels, traktatiebeleid en andere moedermaffiapraktijken

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers