Kijkcijfers: analyse maandag 6 september 2010

dinsdag 7 september 2010

vtm heeft een uitstekende dag achter de rug. Met 'Boer zkt. Vrouw', 'Familie' en 'Aspe', scoort de commerciële zender bijzonder goed. Meer zelfs, we zouden gerust kunnen spreken van een pyrrhusoverwinning. Want met niet minder dan 6 plaatsen in de top-10, is de strijd om de kijkcijfers op maandag een onbetwiste zaak. De openbare moet het doen met de gevestigde waarden.

Dina Tersago en haar boeren blijven de Vlaming boeien. 'Boer zkt. Vrouw' (991.901) piekt als vanouds en dat is zuur verdiend. En ook 'Thuis' (933.175) verzilvert keer op keer zijn status van kijkcijferkanon, op de voet gevolgd door 'Man Bijt Hond' (929.603) en 'Het 7uur-Journaal'  (877.329). Op de vijfde stek vinden we zowaar 'Familie'. Met een royale 719.479 kijkers, stoot de vtm-soap voor de eerste keer dit seizoen door naar de top-5. Een puike prestatie. De eerste aflevering van 'Aspe' (663.257) mag meteen meespelen met de grote jongens. Terecht, overigens, want de misdaadserie over commissaris Van In en de zijnen blijft beklijven. Op de zevende plaats vinden we het 'Nieuws 19u vtm' met een flinke 600.625 kijkers. Ook hier een opvallende stijging - weliswaar te verwaarlozen -, dat heeft wellicht te maken met het vooruitzicht op 'Boer zkt. vrouw' en 'Aspe' later die avond. 'Blokken' en 'De Laatste Show' moeten het doen met een bescheiden 577.425 en 503.892 kijkers, wat toch eerder aan de magere kant is. 'De Dagshow' (547.065) zweeft daar ergens tussen in, wat op zich al een verdienste is.


Bovenstaande cijfers betreffen LIVE-cijfers. In de wekelijkse CIM top 20 - die TV-Visie elke week publiceert - kun je de LIVE+6-cijfers zien, inclusief uitgesteld kijken.

Bron: CIM audimetrie - uitgevoerd door de VRT-studiedienst - Gemeten op doelgroep 4+.


Lees ook:
Kijkcijfers: analyse dinsdag 7 september 2010

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers